- hirdetés -

A héten véget ér a nyári szünet, az orosházi általános- és középiskolák diákjai számára rövidesen kezdetét veszi a 2022/2023-as tanév. Összegyűjtöttük, hogy az intézmények mikor tartják tanévnyitó ünnepségeiket vagy istentiszteleteiket.

A tanévnyitó ünnepségek sorát idén a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola kezdi meg augusztus 31-én, 18 órai indulással. A forgatókönyv a szokásos módon zajlik, jó idő esetén az intézmény udvarán, míg rossz idő esetén bent az épületben tartják meg az ünnepséget.

Szeptember 1-én, azaz a tanév első tanítási napján több intézmény tartja majd nyitóünnepségét. Ezen a napon a középiskolák közül a GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium 7:45-kor, míg a Táncsics Mihály Gimnázium 8 órakor kezd.

A legtöbb intézmény szeptember 1-én tartja ünnepségét (Fotó: Horváth Bence)

Az általános iskolák közül a Wesley János Gyógypedagógiai Óvoda és Iskola szintén szeptember 1-én, 8 órakor tartja ünnepségét, csakúgy mint a Vörösmarty Mihály Általános Iskola székhelyintézménye. A Czina Sándor Tagintézményben és a Rákóczitelepi tagintézményben a székhelyintézményhez hasonlóan szeptember 1-én, 8 órakor nyitják meg a tanévet.

Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola is szeptember 1-én, 8 órától rendezi meg ünnepségét, egyben tanévnyitó szentmiséjét (Veni Sancte) a katolikus templomban. Az események sorát végül a Székács József Evangélikus Iskola zárja majd, akik szeptember 4-én, azaz vasárnap 10 órakor az evangélikus templomban tartanak tanévnyitó istentiszteletet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.