- hirdetés -

Az új kézilabda egyesületben 8-9 éves gyerekekkel foglalkoznak majd, illetve egy felnőtt csapatot is elindítanak a Békés megyei bajnokságban.

Néhány héttel ezelőtt nyilatkozott nekünk arról Németh László, hogy az Orosházi FKSE-ben töltött éveket követően edzői feladatokkal is foglalkozna, valamint, hogy a feleségével, Németh-Csiki Rebekával közösen vezetett CSIKO-BOAT SE egyesületen belül egy kézilabda szakosztályt is létrehoznának. Az elhatározást tettek követték.

– Regisztráltuk az egyesületet a Magyar Kézilabda Szövetségnél, szerencsére mindent rendben találtak, így semmi akadálya annak, hogy a CSIKO-BOAT SE egyesületén belül egy kézilabda szakosztály is működhessen. Gyerekcsapatok terén 8 és 9 évesekkel kezdenénk, akiket már ebben az évben szeretnénk versenyeztetni is, azután pedig több korosztályba is keresnénk kézilabdázni vágyókat, a harmadik évtől kezdve már komolyabb létszámmal is foglalkoznánk – vázolta elképzeléseit Németh László.

Németh László ismertette az új egyesület elképzeléseit (Fotó: Horváth Bence)

Az Orosházi FKSE egyesületét 9 évig balszélsőként és abból több évig csapatkapitányként szolgáló kézilabdázó a sportág orosházi kedvelőinek aligha ismeretlen Balogh Zsolttal közösen felel majd a szakmai irányításért. Az orosházi születésű, nemrég a Ferencvároshoz igazoló játékos úgy fogalmazott, szép kihívásként éli meg azt, hogy segíthet szülővárosa sportéletének a fellendítésében.

A gyerekek versenyeztetése mellett ugyanis egy felnőtt csapatot is elindítanak majd a 2022/2023-as szezonban a Békés megyei bajnokságban. Ezt a keretet orosházi vagy a városhoz erősen kötődő játékosokkal valamint olyan fiatalokkal képzelték el, akik a korosztályos csapatokból már kinőttek, de helyben szerették volna folytatni pályafutásukat. A jelenlegi 18 fős kerettel hosszabb távú célokat is megfogalmaztak, elsőként, hogy a megyei bajnokság megnyerésével az NB2-be kerüljenek és rövid időn belül azt a bajnokságot is megnyerjék.

Németh László hozzátette, hogy felnőtt korosztályban sokkal jobban lehet az általuk elképzelt szisztéma taktikai elemeit is gyakorolni. A tapasztaltabb csapattagokat is megkérte arra, hogy segítsék a fiatalokat. Úgy látja, hogy az edzéseken ők jól befogadták és tudták is már alkalmazni ezt a rendszert, ezt a legutóbbi edzőmérkőzés is megerősítette. Mint mondta, megvannak a céljaik, de természetesen úgy szeretnének versenyezni, ahogy a gazdasági, financiális lehetőségeik engedik.

– Gazdasági téren most kapjuk a megkereséseket a szponzoroktól. Vannak megkeresések és várjuk azokat a vállalkozókat, akiknek fontos az orosházi férfi kézilabda és részt szeretnének vállalni az újjáépítésében. Szerencsére a gyerekeknek megoldották, hogy nem kell egy évet kihagyniuk és tovább tudnak versenyezni, ezt a lehetőséget biztosította számukra az ONKC.

Több ízben is láttam és hallottam, hogy az orosházi sportszeretők megköszönték ezt a lépést, én úgy gondolom, hogy az is nagy segítség volt, hogy az önkormányzat kifizette ennek a többletköltségét, hogy megmeneküljön a fiú utánpótlás kézilabda. Minket is arról tájékoztattak, hogy támogatni fognak – mondta.

Úgy véli, Orosháza csak profitálhat abból, ha több kézilabda egyesület van a városban, mert különböző stílusok, szisztémák alapján tudnak dönteni a szülők arról, hogy melyik állhat gyermekükhöz a legközelebb.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.