- hirdetés -

Egy 9 éves időszak zárult le Németh László életében, aki a következő idényt már nem az Orosházi FKSE játékosaként kezdi meg. A 33 éves kézilabdázó a játékot sem akarja abbahagyni, a későbbiekben azonban az edzősködésre is nagy hangsúlyt fektetne. Terveiről portálunknak is mesélt.

Németh László 2013-ban igazolt Orosházára, előtte Veszprémben és Balatonfüreden kézilabdázott. 9 szezont töltött az OFKSE kötelékében, a következő idényt azonban elmondása alapján már nem az egyesületnél kezdi meg. Mint mondta, az elmúlt évek során rengeteg barátot szerzett, jó ismertségeket kötött, azóta is igyekszik tartani a kapcsolatot egykori edzőivel, játékostársaival, végül de nem utolsósorban pedig szép emlékekkel zárja le ezt az időszakot.

Balatonfüreden Pásztor István mögött játszott a balszélső poszton, 23-24 évesen Orosházára igazolva lett stabil NB1-es játékos. Innen hívtak be a felnőtt B-válogatottba, mellyel járt Norvégiában vagy Dél-Koreában az universiadén. Klubszinten is szívesen idézett fel emlékeket, az EHF-Kupától és az akkori Belgiumba vagy Dániába történő utazásoktól kezdve az itthon, a Balatonfüred vagy a Csurgó ellen aratott győzelmekig.
– A szurkolókra is hálás szívvel tekintek vissza, köszönöm nekik a sok éves támogatást és a megható üzeneteket – szögezte le.

9 évet töltött játékosként Orosházán Németh László (Fotó: Horváth Bence)

Elmondta, hogy nem szeretne visszavonulni, sem elszakadni a sportágtól. A játék mellett a jövőben az edzősködést is szeretné előtérbe helyezni az életében, hogy azt a tudást és szakmaiságot, amit a Veszprémben, Balatonfüreden és Orosházán töltött évek alatt szerzett, másoknak is továbbadhassa.
– Már pár éve alakítjuk a feleségemmel, Németh-Csiki Rebekával közösen az egyesületünket, a lányok az aerobikban nagyon szép eredményeket értek el és már gondolkoztunk azon, hogy a fiúkat hogyan vonjuk be.

Többször kerestek már meg a szülők azzal, hogy edzősködjek és én magam is szeretnék fiatalokkal foglalkozni. Úgy érzem, hogy most itt lenne a megfelelő alkalom, hogy az egyesületben egy kézilabda szakosztályt is elindítsunk gyerekeknek. Ez persze rengeteg munkával jár, hiszen ebben az esetben a nulláról kell kezdeni, ilyenkor nem csak néhány hétig vagy hónapig tart az építkezés, illetve nagyon komoly külső forrást is igényel – árulta el.

A játék mellett szeretne az edzősködéssel is foglalkozni (Fotó: Horváth Bence)

A kézilabda mellett személyi edzőként is szívesen tevékenykedik, ahol egyre jobb eredményeket ér el a vendégeivel. A sport mellett pénzügyi tanácsadóként is dolgozik, mert mindig is érdekelte a gazdaság és a különböző piacok kiismerése.

A kézilabdával kapcsolatos terveiben nagy segítséget jelenthet egy olyan régi barátja, akivel már a korosztályos válogatottban is együtt játszottak. Balogh Zsoltot aligha kell bemutatni az orosházi sportkedvelőknek.

– Egy közös projektben nagyon fontosnak tartjuk, hogy milyen emberrel dolgozunk együtt. Rengetegen jelezték, hogy segítenek a céljaink elérésében és nagyon jó látni, hogy mennyire összezárnak az emberek, ha a gyerekekről van szó. Zsolt a spanyol rendszerben töltötte karrierje főbb időszakát, ez pedig nekem is nagyon tetszett, amikor kaptunk belőle ízelítőt Bakó Botondon és Zubai Szabolcson keresztül. Szeretnénk megtanítani ezt a fiataloknak is, folyamatos egyeztetés mellett már vannak érdeklődők ezzel kapcsolatban. Értéket szeretnénk létrehozni és letenni a névjegyünket az orosházi kézilabdázás történetében – tette hozzá Németh László.

Januárban derült ki, hogy Balogh Zsolt a Szegeden és Tatabányán töltött éveket követően zöld-fehérben folytatja a pályafutását és a Ferencváros játékosa lesz. Már akkor is úgy nyilatkozott, hogy szeretne példát mutatni a fiataloknak, a játékoséveket követően pedig edzői pályára készül majd. Elmondta, hogy az orosházi kézilabdázás mindig is kedves volt számára, az elmúlt évek során is mindig figyelemmel kísérte nevelőklubja életét.

Balogh Zsolt is nagy segítséget nyújthat a projektben (Fotó: Pick Handball)

– Nemrég kaptam a megkeresést Lacitól, hogy abban látja a megoldást, ha a nulláról felépít egy új klubot és ebben kérte a segítségemet. Én szívesen elfogadtam a kérést, szeretnék mindenben segíteni ezzel az új projekttel kapcsolatban. Szeretném, ha az orosházi gyerekeknek is meglenne az a lehetőségük, amit anno Árpási Csaba megteremtett nekünk. Mivel még aktív játékos vagyok, nekem ez a prioritás, de a háttérből szeretnék megadni minden szakmai és emberi támogatást, hogy létrejöhessen ez a projekt – mesélte Balogh Zsolt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.