- hirdetés -

Elindult a 2022-es őszi érettségire jelentkezés időszaka. Az őszi vizsgaidőszak idén október 14-én kezdődik, a szóbeliket pedig november 10-14. és november 21-25. között tartják majd.

Az eduline.hu oldal információi szerint az őszi érettségire még néhány napig lehet jelentkezni, a határidő szeptember 5. Fontos, hogy ehhez a jelentkezési lapot a vizsgát megszervező középiskolában lehet beszerezni, az Oktatási Hivatal nem fogad el jelentkezéseket.

Ebben az időszakban nem minden középiskola szervez írásbeli- vagy szóbeli vizsgákat, Békés megyén belül a békéscsabai Andrássy Gyula Gimnáziumban és az SZC Szentgyörgyi Albert Technikumban, a gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumban valamint Orosházán, a Táncsics Mihály Gimnáziumban lehet ősszel érettségi vizsgát tenni egy vagy több tantárgyból.

Az őszi vizsgákra azok is jelentkezhetnek, akik az egyetemi vagy főiskolai felvételi miatt futnak neki még egyszer egy vagy több tárgyból az érettséginek, de ebben az esetben már fizetni kell érte. A középszintű vizsga idén 30 ezer, az emelt szintű 50 ezer forintba kerül. Az első írásbeli vizsgákat október 14-én tartják, ez az időszak egészen október 27-ig tart. Az emelt szintű szóbeli november 10. és 14. közé esik, a középszintűek pedig november 21. és 25. között lesznek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.