- hirdetés -

A Töhötöm utcai nyugdíjasházban mintegy kétszázan gyűltek össze Szent Istvánra emlékezve augusztus 20-án.

Az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete idén is megrendezte hagyományos rendezvényét augusztus 20-án. Az egyesület tagjait, Dávid Zoltán polgármester, valamint Radivoj Debeljački Orosháza testvérvárosának Szenttamás polgármestere is köszöntötte.

Erős Károly egyesületi elnök elmondta, hogy ugyan a zivatar a kezdetben okozott egy kis fennakadást, de végül nem hiúsította meg a rendezvényt.

– Ki voltunk éhezve erre az ünnepre, nagyon készültünk rá. A köszöntő italoktól a süteményekig, minden készen volt. Nagy szomorúság lett volna, ha ezt el kell halasszuk. A hangulat jó, friss levegőn vagyunk reméljük ez továbbra is így lesz – fogalmazott Erős Károly.

Az ebéd előtt a Jászai Mari-díjas Vida Péter szórakoztatta kabaré előadásával a jelenlévőket. A Miskolcon született színész orosházi kötődésű, hiszen édesanyja idevalósi.

– A Mikolay utcában nőttek fel édesanyámék, a családom nagy része mai napig itt él. Mindig nagy örömmel jöttem, komplett nyarakat töltöttem itt Orosházán. Gádorosra is kilátogattunk, ahol városi gyerekként mindig tetszett az állatokkal való foglalkozás. Az mindig jó, amikor erre a vidékre, szakmai okból is jöhetek. Annak idején a művelődési házban a Hajmeresztő című utazó produkcióval léptünk fel, a nyugdíjas klubban pedig már második alkalommal vagyok – felelt Vida Péter arra a kérdésre, hogy mennyire különlegesek számára az orosházi fellépések.

– Ha befogadó, partner és ő is akar, akkor biztos, hogy a katarzis el fogja érni. A nyugdíjasok szeretik a nívós szórakoztatást. Az előadók felelőssége, hogy mit nyújtunk át, én igyekeztem szívem teljes szeretetével egy olyan dolgot adni nekik, ami a mostani nehéz időszakon a humor segítségével átlendülhetnek – tette hozzá az elismert színész.

Az ünnepség után közös ebéddel, tombolahúzással és zenés szórakozással töltötték a délutánt a város egyik legnagyobb nyugdíjas szervezetének tagjai.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.