- hirdetés -

Rég adtunk hírt a rally cross négyszeres orosházi magyar bajnokáról, Kárai Tamásról, pedig zajlanak az országos bajnokság és az Európa-bajnokság küzdelmei is. Tamás és csapata mindkét versenyben állja a sarat.

Az ötödik magyar bajnoki címére törő orosházi versenyző számára hibátlanul alakultak a nemzeti bajnokság eddig lezajlott öt futama. Kivétel nélkül mind megnyerte.

– Három verseny van még hátra. A hét végén Ausztriában, Greinbachban versenyez a magyar mezőny. A SuperCar kategóriában már itt eldőlhet az idei magyar bajnokság. A jelenlegi állás szerint, ha itt rajthoz állok, és bármilyen eredménnyel célba sikerül érni, újra magyar bajnok lehetek, jóval a kiírás vége előtt. Tavaly szorosabb volt a vége, de akkor volt olyan magyar bajnoki futam, amely ütközött az Európa-bajnoki futammal és emiatt nem álltam rajthoz. Idén a versenyző is kevesebb volt valamivel, így egy-egy esetleg gyengébben sikerült verseny után kevesebb pontot lehet veszíteni – vázolja a helyzetet Kárai Tamás.

Ami az Európa-bajnokságot illeti, már nem ilyen felhőtlen a kép. Az első és a második – nyírádi és svédországi – verseny nem úgy sikerült ahogyan az orosházi pilóta és csapata szerette volna.

Szerencsére sokszor láthatunk ilyen képet: elöl az Audi (Fotó: Kárai Team)

– Nyírádon inkább velem volt probléma, fáradtabb voltam a szokásosnál. Eb előtt felkészültünk, több hétig ott voltunk, mire jött a verseny nem tudtam úgy koncentrálni, ahogy kellett volna. Svédországban nem volt szerencsénk. Mindig akkor esett az eső, mikor mi mentünk, majd gyorsan felszáradt, mikor a riválisok kerültek sorra. Kaptam egy öt másodperces büntetést is, ráadásul az egyik előfutamban műszaki problémánk is volt, így az elődöntőbe még épp bejutottunk, de a döntő nagyon messze volt. Legutóbb Norvégiában már jobban ment, elég gyorsak voltunk, csak egy kicsi kellett volna még, hogy az élmezőnnyel is felvegyük a versenyt. A motorerővel nem volt gond, de a 100 százalékos beállításokat (rajt, futómű) csak a végére sikerült megtalálni. Az utolsó rajtom lett a legjobb, addigra lett tökéletes a beállítás. Épp nem sikerült az öt döntős közé bekerülni, végül hatodikak lettünk – foglalta össze az Eb-futamokat az orosházi pilóta.

Repülőgép üzemmódban a norvég EB futamon (Fotó: Kárai Team)

Ezzel a hatodik helyezéssel sikerült kissé előrébb kerülniük az összetett ranglistán, így most nyolcadik helyen várja a folytatást a Kárai Team. Az Európa-bajnokságból még van hátra három verseny, ahol szeretnének tovább javítani az eredményen.

– A rigai pálya úgy érzem, fekszik nekem, Portugáliában is mentem már a pályán, Belgiumban pedig már futamot is tudtam nyerni. Nagyon szeretnék az első ötben végezni és szintén szeretnék még az idén dobogóra is felállni. Kicsit hátrányban vagyok az élmenőkkel szemben, hisz ők ebből élnek, ez tölti ki a mindennapjaikat, minden nap autóznak, gyakorolnak, de nem adjuk fel – teszi hozzá Tamás.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.