- hirdetés -

Orosháza mellett néhány közeli, vidéki település kínálatát is megmutatjuk Olvasóinknak.

Augusztus 19-én 20:30-tól az országosan is nagy népszerűségnek örvendő Punnany Massif együttes ad koncertet Gyopárosfürdőn a parkfürdőben. A koncert 19 órától látogatható 1000 Ft-os belépőjeggyel, illetve érvényes fürdőbelépővel.

Augusztus 20-án Szent István napi hagyományos lóversenyre várnak minden érdeklődőt Bogárzón. A lóverseny mellett lesz kutyás bemutató, csikós bemutató, repülőshow, gazdaverseny, majd élő koncertet ad Nótár Mary. Emellett egész napos ingyenes ugrálóvár, pónilovagoltatás, arcfestés, játszóház, lufihajtogatás, MOPED autótalálkozó, mezőgazdasági gépkiállítás vár a résztvevőkre.

Pillanatkép: 2020. augusztus 20., Bogárzó (OrosCafé archív)

Augusztus 20-án 9.30-tól az államalapítás alkalmából rendezett városi ünnepségre invitálnak mindenkit. A Szent István szobornál az ökumenikus kenyérszentelés után Csengeri Attila musicalénekes lép a közönség elé, és ünnepi beszédet mond Pörneki Attila, a GYSZC Kossuth Lajos Technikum, Szakközép Iskola és Kollégium igazgatója.

Augusztus 20-án szeretettel várnak mindenkit Gyopárosfürdőn! Kísérő programként 10-től egészen 19 óráig a gyerekeket ugrálóvár, ninjafal csúszda, kézműves foglalkozás, hennafestés és csillámtetoválás várja. 13.30-tól mulatós és operett nóta műsor, 14 órától strandröplabda bemutató várja az érdeklődőket. 15 órától 18 óráig a Fabula Bábszínház sátor bábszínház programja várja a gyerekeket, ugyanebben az időben működik majd a Cheese fotósarok. A nap fénypontjaként 20 órakor színpadra áll Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra, majd 22 órakor tűzijátékkal zárul a rendezvény.

A remek programok mellett csalogató a strandélmény is (Fotó: OrosCafé archív)

Augusztus 20-án folytatódik 10. ViharsaRock Fesztivál. A Pacsirta utcai Rock Klubban ez alakommal a Spektrum PRT ad koncert. Kezdés 21 órakor.

Augusztus 21-én Kézműves és termelői portéka vásárra hívnak minden érdeklődőt a polgármesteri hivatal mellett található a Szabadság téren. A vásár 14-órától 18 óráig tart majd.

Vidéki programok

Gádoroson augusztus 19-én Augusztusi kerti partit és éjszakai focit tartanak a Dobó István utcai sportpályán. 16 órától légvárak és gladiátorjátékok várnak a kisgyerekekre, 19 órakor pedig kezdetét veszi a V. Éjszakai Foci. 20 órától élőzenés kerti partira mindenkit Pintér Vilmos és Láda Mihály, a program zárásaként pedig 00:00 órakor a résztvevők közösen köszönthetik az Államalapítás ünnepét.

A kép illusztráció (Forrás: pixabay.com)

Gádoroson augusztus 20-án Gádorosi Ízek Napját és Bográcsos Főzőversenyt szerveznek a katolikus templomkertben. 9.30-tól Szentmisét tartanak Szent István emlékére, majd megtörténik az új kenyér megszentelése. 10.30-tól Kádár Ferenc tárogatóművész műsora lesz látható, 11:30-tól pedig indul az ingyenes ebédosztás, mely közben Fekete Zoltán zenél. 13 órától Aradi-Varga Show várja a megjelenteket, a főzőverseny eredményhirdetésére 14 órakor kerül sor.

Augusztus 19-én Tótkomlóson a Tótkomlósi Napok keretében 16 órakor emlékkiállítás nyílik Szokolay Sándor festőművész munkáiból a Természet Házában. Ezt követően a helyi fúvószenekar ad koncertet az evangélikus templomban, majd 20 órától a Spektrum, 22 órától pedig a Szelíd zenekar ad koncertet a Multifunkciós téren. Ugyanitt 22.30-tól DISCO várja a táncolni vágyókat, a jó zenéről Tuska Milán gondoskodik. 19 órától 23 óráig éjszakai fürdőzésre várnak mindenkit a Rózsa Fürdőben.

Spektrum koncert néhány évvel ezelőttről (Fotó: OrosCafé archív)

Augusztus 20-án, szombaton 8-tól 24 óráig rengeteg program vár a Tótkomlósra érkezőkre. Az ünnepi megemlékezés és koszorúzás után szlovák gasztronómiai nappal, táncműsorokkal és rengeteg színes programmal készülnek a szervezők. 20 órától Charlie és a Charlie Band koncertje lesz hallható az Erzsébet ligetben, 22 órától tűzzsonglőr műsor lesz ugyanitt, majd éjfélig nosztalgiadiszkó.

Mezőkovácsházán augusztus 20-án a művelődési központ mögötti téren 18.40-kor színpadra álla a Duma Színház. 20.30-tól a Unique ad élő nagykoncertet, 23 órakor Salamon tűz show kápráztatja el a nézőket, 23.10-től DJ Szatmári zenél, zárásképp 00.30-tól éjjel 3-ig Disco vár mindenkit D.Session vezetésével.

Groovehouse Mezőhegyesen (Kép forrása: a zenekar hivatalos honlapja)

Mezőhegyes augusztus 19-én az ÁMK mögötti szabadtéri színpadon 19 órától élő Groovehouse koncertet lesz, majd 21 órától szabadtéri disco vár minden érdeklődőkre.

Augusztus 20-án ugyanitt, Mezőhegyesen az ÁMK mögötti szabadtéri színpadnál a meseszínház és BMX-bemutató után 19 órakor kezdetét veszi Bocskai-Kovács Éva és Bocskai István Emlékszel még című operettműsora. 20 órától Postás Józsi, majd 21 órától a WildBoys Band lép színpadra, 22 órakor pedig tűzijátékkal zárul a rendezvény.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.