- hirdetés -

Augusztus 20-a az egyik legnagyobb nemzeti ünnepünk, az államalapításra emlékezve ilyenkor sok érdekes programmal készül az ország szinte minden települése. Arról kérdeztük az Orosháza utcáin sétálókat, ők mivel töltik majd ezt a napot.

– Idén Bogárzó és Gyopáros lesz a cél – kezdte Molnár András János.

– Nagybátyámtól tudom, hogy lesz Bogárzón lóverseny, Gyopároson meg tűzijáték. Szeretem a tűzijátékot meg a jó koncerteket is, úgyhogy biztos jól fogjuk érezni magunkat. A nagybátyám mellett a barátaim is jönnek velem. Már nagyon várom – zárta András.

– Mi idén otthon leszünk a családdal – mesélte Tóth Dániel.

– Az augusztus 20-a egyébként nálunk is egy különleges napként van nyilvántartva, korábban mindig megnéztük a párommal a tűzijátékot is, de most, hogy kisbabánk született, ez kimarad. A pici még alig múlt egy hónapos, úgyhogy nem hiszem, hogy élvezné. Hármasban otthon, ez lesz a legjobb program – tette hozzá Dániel.

– Én gádorosi vagyok – kezdte Bankó Richárd.

– Nálunk minden évben tartanak augusztus 20-án kenyérünnepet a templomban. Az ünnepség végén szamárháton tehetünk egy kört a templom körül. Várom az ideit, most is menni fogok. Szerintem nekem most ennyi lesz az augusztus 20-a, nem tervezem, hogy utána mennék még valahová. A korábbi években volt Gádoroson a művelődési házban kenyértörés is ilyenkor, de úgy tudom, az most elmarad – mesélte Richárd.

– Mindenképpen kimegyek Gyopárosra megnézni a tűzijátékot – kezdte Melega Bence.

– Ha már Gyopároson leszek, természetesen fürdőzni is fogok. Lehet, a barátnőm is kijön velem, de ha nem, akkor egyedül megyek. Többet egyelőre még nem tudok, majd utánanézek a lehetőségeknek, biztos jó programokat szerveznek. Ha lesznek koncertek, azokon is részt veszek – tette hozzá Bence.

– Én sajnos dolgozom, úgyhogy semmi esélyem sincs rá, hogy kikapcsolódhassak augusztus 20-án – mondta Stranszki Melinda.

– Ráadásul éjszakára megyek, úgyhogy az esti koncertekről is lemaradok. Pedig hallottam, hogy sok jó program lesz a városban, de ez most így alakult. Persze, tudom, kell a pihenés és a szórakozás is, de majd legközelebb – zárta Melinda.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.