- hirdetés -

A hónap elején megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma és egyre emelkedik a szennyvízben a SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja is. Augusztus 10-én a hivatalos adatok szerint 1501 koronavírusos beteget ápoltak kórházban, közülük 22-en voltak lélegeztetőgépen, és egy hét alatt elhunyt 80 többségében idős, krónikus beteg.

A leginkább veszélyeztetettek az oltatlanok, de a harmadik, megerősítő oltás felvételét is érdemes megfontolnia annak, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző vakcinát. A negyedik oltást elsősorban az időseknek és a kockázati csoportba tartozóknak ajánlják.

A beadott oltások számát, illetve a nyár elején tapasztalható oltásfelvételi kedvet figyelembe véve országos szinten módosult az oltási rend, így 2022. július elsején az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben is megszűnt az oltópont. Aki szeretne oltakozni, ezt a háziorvosánál vagy a megyei oltóponton teheti meg.

Békéscsabán a volt védőnői centrumban, a Kórház u. 3. szám alatt oltják a 12 év felettieket kedden és pénteken 9 és 19 óra között. A védőoltás regisztráció alapján (https://www.eeszt.gov.hu/hu/covid-oltas-idopontfoglalas) történő időpontfoglalással és regisztráció nélkül is felvehető. A páciensek a 66/555-370-as telefonszámon, illetve az oltopont@bmkk.eu e-mail címen foglalhatnak időpontot.

Magyarországon továbbra is vakcinabőség van, így mindenki számára van elegendő oltóanyag a megerősítő harmadik oltás felvételére is.

Kiemelt kép: illusztráció (Forrás: OrosCafé archív)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.