- hirdetés -

Újabb fejlesztésekre szánt támogatások összegét jelentették be Békéssámsonon, egy szombat délutáni rendezvény keretében. Többek között egy műfüves focipálya is épült a településen, melynek ugyan csak ősszel lesz a hivatalos átadó ünnepsége, de már most birtokba vették a gyerekek.

Falunapot tartottak augusztus 13-án Békéssámsonon. A rendezvényen megtartott versenyek győzteseit is díjazták. Így a legjobban teljesítő labdarúgók, sakkozók vagy éppen horgászok kaptak elismeréseket. Helyi és országos műsorokkal is színesítették a programot, az est folyamán a Kárpátia zenekar is fellépett.

A rendezvényen a térség országgyűlési képviselője, Erdős Norbert jelentette be a három nagyobb fejlesztésre elnyert támogatás összegét, amit sikeres pályázatainak köszönhetően kapott a település. Kiemelte, hogy az elmúlt időszakban már nem először tudnak újabb pályázatokról beszámolni, legutóbb a tavalyi év végén és az idei pünkösdi ünnepség során is adtak át támogatásokat.

A mostani támogatásokat a következő fejlesztésekre nyerte el Békéssámson:
Belügyminisztériumtól „REKI” támogatás címen 6 400 000 forint
Vidékfejlesztési Program keretén belül külterületi út aszfaltozására 48 154 421 forint
Területfejlesztési Program keretén belül műfüves pálya kialakítására 50 000 000 forint
Belügyminisztériumi forrásból a Névtelen utca aszfaltozására 20 000 000 forint

– Szeretném kiemelni a REKI-pályázatot, hiszen erre a lehetőségre 4-5 település is benyújtotta az igényét, de Békéssámson érte el a legnagyobb támogatási összeget. Illetve az önkormányzat nagyon jól kitalálta, hogy a település szélein, sarkain lévő utakat újítják fel, így a Vidékfejlesztési Program keretében érkező támogatás is jó helyre kerül – hangsúlyozta a képviselő. 

Annus István, Békéssámson polgármestere a műfüves focipálya építését emelte ki.
– 50 millió forintot nyertünk a kialakítására, ráadásul világítással készül el. A hivatalos átadása ugyan majd csak ősszel lesz, de a gyerekek már most birtokba vették. Gyakorlatilag nincs olyan napszak, hogy ne játszanának itt a fiatalok – mondta a polgármester, hozzátéve hogy a településen ezen kívül a Szabadságház felújítása is kiemelt elsőbbséget élvez. 

Erre ősszel szeretnének közbeszerzést kiírni, bíznak benne, hogy jövő tavasszal már a munkálatok is elindulhatnak. A tervek szerint az épület külső burkolást kapna, valamint napelemet helyeznének a tetőre és a külső nyílászárókat is kicserélnék.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.