- hirdetés -

Szél Annáról legutóbb sajnálatos sérülése után adtunk hírt. A kiváló orosházi birkózó azóta meggyógyult, sőt másfél hónapja már teljes intenzitással edz. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub kitűnősége előtt nagy feladatok állnak a következő hetekben, hónapokban.

Két edzés között beszélgettünk Annával, aki elmondta, tegnap vált biztossá, hogy indulhat a belgrádi felnőtt világbajnokságon, később pedig saját korosztálya, az U 23 világversenyén. Mindkét eseményen a 62 kilós súlycsoportban.

Vajon a Vb-n is látunk ilyeneket Annától, mint Aryna Martynava ellen? (Fotó: MBSZ)

– Keményen dolgozom, de az öt hónapos kihagyást másfél hónap alatt lehetetlen behozni. Megtesszük, amit lehet. Jövő héten Németországba utazunk edzőtáborba. Másfél hét után két nap pihenő lesz itthon, aztán kiutazunk Belgrádba, a világbajnokság helyszínére. A világversenyt megelőző tíz napban ott fejezzük be a felkészülést. A magam részéről a felnőtt vb-t tapasztalatszerzésre, tanulásra használom. Ha esetleg becsúszik valami eredmény, az csak hab a tortán és főleg hatalmas motiváció. A súlyom jó, nem kell fogyasztanom, tulajdonképpen ezért is választottam ezt a súlycsoportot – sorolta Szél Anna.

A felnőtt után U23-as világbajnokság

A felnőtt világbajnokság után ismét vár rájuk egy kis pihenő, aztán újra gőzerővel készül, ekkor már az U23-as világbajnokságra. Anna számára – kimondva, kimondatlanul – ez az októberi világesemény lesz a fontosabb verseny. Mint mondja őszintén reméli, hogy addigra sikerül utolérnie magát és újra olyan formát ér el, mint a sérülése előtt volt.

U23-as világversenyre is készül (Fotó: United World Wrestling)

Egyelőre jól van, a térde is rendben van. Mi szurkolók azt reméljük, hogy ez így is marad és a sok munkának – most már az U23-ban és a felnőttben is – beérik a gyümölcse.

Célegyenesben a birkózócsarnok

Jó hírek érkeztek a napokban az épülő orosházi birkózó csarnokról is. Mint Szél Attila, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub elnöke elmondta, a munkálatok jó ütemben haladnak és a kivitelezők azt ígérik, hogy a sportolók szeptember végén beköltözhetnek új otthonukba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.