- hirdetés -

Orosháza legpatinásabb horgász egyesülete, a Kinizsi HE., idei második gyermek horgásztáborát tartja a héten. Huszonhét gyerek szórakozik, sportol és tanul sok újat kedvenc tevékenységéről és a természetről a táborban.

Mint Fejes Gyula, az egyesület ifjúsági felelőse, a tábor szervezője és vezetője elmondta, ez alkalommal is igyekeztek érdekes, színes, izgalmas programokkal megtölteni a hetet.

Ügyesek a gyerekek. Kis szerencsével komoly halakat is zsákmányolnak (Fotó: Kinizsi HE.)

– Szerencsére nagyon népszerű a tábor, néhány nap alatt be szokott telni a létszám. Jelenleg huszonhét gyerekünk van, fiúk, lányok vegyesen. Természetesen az alapoknál kezdtük most is. Különböző sokat használt kötéseket tanultak a gyerekek, illetve a felszerelések, végszerelékek összeállítását. Fontos számunkra, hogy a környezettudatosságra, a természet szeretetére és védelmére is neveljük a gyerekeket, illetve hogy megismertessük velük az őket körülvevő természetet, a halakat és a vizek élővilágát. Igyekszünk mindent játékosan átadni, hogy észre se vegyék, hogy tanulnak. Persze sokat horgászunk is. Az alap most is a spiccbotos peca, de megismerkednek a gyerekek a feeder technikával és egyéb módszerekkel is. Tegnap kis háziversenyen mérték össze tudásukat, komoly izgalmak közepette – mutatja be a tábort Fejes Gyula.

A horgásztáborban nem csak a peca jelenthet izgalmat, de egy héja is (Fotó: Horváth Bence)

A csütörtök délelőtt nem horgászbottal a kézben találta a táborozókat. A vadászok jöttek el és mutattak érdekes dolgokat a gyerekeknek. Vadászkutya és fegyver bemutatóval kezdődött a nap, majd a ragadozó madaras vadászat következett. Láthattak vándorsólymot, harris héját, sőt szirti sast is, a velük kapcsolatos előadásból pedig számtalan érdekességgel gazdagodhattak a gyerekek. Ezután íjászkodás következett, melyből a fiúk is, a lányok is kivették részüket.

Belekóstolhattak a gyerekek az íjászkodásba is (Fotó: Horváth Bence)

Mint megtudtuk, a tábor utolsó napjára is maradt izgalmas tartalom. A Top Mix cég egyik versenyhorgászát, Kerekes Ernőt várják péntek délelőtt, akivel profi feederes végszerelék készítést, etetőanyag keverést tanulnak, a végén pedig együtt horgászhatnak a táborozók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.