- hirdetés -

Az Orosházi Kinizsi Horgászegyesületnél hagyomány, hogy az iskolaév vége után rögtön indul az első gyermek horgásztábor. Idén sem volt ez másképp.

Huszonöt gyerek – fiúk, lányok vegyesen – kezdte meg hétfőn a táborozást a Béke-Homokbánya tónál öt felnőtt felügyelete mellett. Mint Pelle Zsolt, a szervező horgászegyesület titkára elmondta, ez alatt a hét alatt is nagyrészt a jól bevált programot követik.

– Hétfőn – mivel a visszatérők mellett vannak új táborozóink – az ismerkedésé volt a főszerep. Megismerkedhettek a gyerekek egymással, a tóval, a szükséges biztonsági szabályokkal. Megtanultunk, átismételtünk egy-két kötést, szerelék összeállítást, úszórögzítést, stb. és egy kicsit horgásztunk is az összeállított spiccbotos szerelékekkel, több-kevesebb sikerrel. A második napon módszert váltottunk és a fenekező, illetve kicsit a feederbotos technikával ismerkedtünk. Nem volt egyszerű az ezt követő horgászat, mert a halak – talán a hirtelen nagy meleg, vagy ki tudja mi miatt – nemigen akartak kötélnek állni – kezdi a programismertetőt Pelle Zsolt.

Ehhez a szereléshez ilyen méretű horog illik (Fotó: Horváth Bence)

Szerdán Kerekes Ernő, a Top Mix versenyhorgásza érkezett a táborba. Ő avatta be a gyerekeket a mostanában nagy tért hódított method feederes technika rejtelmeibe. Úgy mutatta be a módszert, ahogyan versenyen szoktak vele horgászni, kezdve a távolság beállítással, az etetőanyagok, pelletek bekeverésével, majd folytatva az alapetetéssel és a szerelék összeállításával. Megmutatta a különböző aromákat, csalikat is az igencsak érdeklődő hallgatóságnak. Ernő nem érkezett üres kézzel, sok kisebb ajándék is gazdára talált. Ezután közös peca kezdődött, melyen a frissen tanultakat is alkalmazhatták a táborozók.

Egy kis etetőanyag a mesteréből és indulhat a saját peca (Fotó: Horváth Bence)

– Csütörtökre két világbajnokot várunk, Deli Ibolya és Szilvási Szilárd személyében. Délelőtt női csapat világbajnokunk, Ibolya fog ismeretterjesztő előadást tartani, majd egy elméleti vetélkedőt rendezni a gyerekeknek, délután Szilárd mutatja meg a finom szerelékes, hosszú előkés módszert a táborozóknak. Pénteken egy tábori horgászversenyt tartunk, miközben készül a halászlé, melyet a díjkiosztó után a szülőkkel közösen fogyasztunk el a tábor zárásaként – tájékoztatott a tervezett programokról a táborvezető, Pelle Zsolt.

A gyerekek szemmel láthatóan nagyon jól érzik magukat, és mint mondják sokat tanulnak, amit később a családi pecáknál is fognak alkalmazni. Mint megtudtuk, kedvenc programjuk a táborban – a horgászás mellett – amikor neves versenyzőktől leshetik el a titkokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.