- hirdetés -

Nemzetközi edzőtáborban vesz részt a héten az Orosházi Birkózó Egyesület három fiatal versenyzője. A klubnál egy rövid pihenőt követően ismét újraindultak az edzések, hogy a szeptemberben kezdődő őszi szezon során minél jobb eredményeket érjenek majd el a versenyeken.

Az egyesület vezetőedzője, Hangya János elmondta, hogy még június végén tartottak a legkisebb csoportjuknak egy négynapos edzőtábort Dévaványán, ezt követően pedig egy hónapos pihenő, nyaralási időszak következett a birkózóknak. Most augusztusban azonban már ismét megkezdték az alapozást, a kisebbekkel és a nagyobbakkal egyaránt, közülük hárman pedig jelenleg is egy nemzetközi edzőtáborban vesznek részt Szarvason.

A foglalkozásokra a diák II-es korcsoportban birkózó Hangya Borisz, a serdülő korosztályban versenyző Bódi Csaba és a junior korú Bakos Ferenc utazott el edzőjükkel Hangya Jánossal. A foglalkozásokra a teljesség igénye nélkül a magyar birkózók mellett Franciaországból, Németországból, Grúziából, Ausztriából, Olaszországból, Szlovákiából, Romániából, Litvániából, Lengyelországból, Finnországból, Svájcból és még az Egyesült Államokból is érkeztek versenyzők.

– Délelőtt és délután is vannak edzések az 5 napos foglalkozás során, ami péntekig tart majd. Közben természetesen itthon is folyik a munka Kiss István és Kránitz Adrián vezetésével, a kisebbeknek heti 3 alkalommal alapozó jelleggel, míg a nagyobbaknak ezen a héten 2, a jövő héttől kezdve pedig 5 foglalkozásuk lesz. A versenyszezon szeptemberben folytatódik majd, mind a táborral, mind az alapozással arra készülünk, hogy minél eredményesebbek lehessünk – mondta a vezetőedző.

Hozzátette, a kisebbekre még augusztus végén vár egy többnapos edzőtábor, amit majd Törökszentmiklóson fognak megtartani. Ezen kívül egyik versenyzőjük, Debreczeni Tamás az ősztől a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA) folytatja majd felkészülését, a jövőben ettől függetlenül ugyanúgy orosházi színekben fog birkózni. Ő nemrég szintén részt vett egy, az akadémia által szervezett négynapos edzőtáborban Révfülöpön.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.