- hirdetés -

Alig akad szabad hétvégéje nyáron az Extreme Bike Show csapatának. Pocsai Richárd, Szőke Krisztián és Csanda Dorián szinte állandóan úton vannak, a fellépések mellett pedig versenyt is szerveztek nemrég. A triálos fiatalok szinte az egész országot bejárták az elmúlt hetekben, de a továbbiakban sem terveznek lassítani, többek közt a Lakótelepi Napon is fellépnek.

A tavalyi premier után a hazai triálsport élmezőnye nemrég már a második alkalommal találkozott Orosháza főterén. A tavalyi 33 fős mezőny után idén már 50-en neveztek. Elmondták, ez hatalmas előrelépésnek számít, a tavalyi regionális kupa után idén már Magyar Kupa-versenyre alakították ki a pályát.

– Bízom benne, hogy a sormintát követve néhány éven belül már egy országos bajnokságot is tudunk szervezni Orosházára. Ami a fellépéseket illeti, most a múlt héten is tartottunk bemutatót az Extrém Órák program keretében és a mostani héten is ott leszünk a pénteken rendezett Lakótelepi Napon. Ezen kívül pedig még számos olyan program van országszerte, ahol idén felléptünk, májustól szeptemberig közel 50-60 ilyen rendezvényünk van.

Nagy sikere volt a főtérre szervezett versenynek (Fotó: Takács Csaba)

A 19 megyéből az 5 északi megyén kívül mindenhol voltunk már, a nyári időszakban összesen ha 1 szabad hétvégénk volt, szeptember végéig már nem is lesz több. De ez a csúcsidőszak, ahol érdemes minden ilyen lehetőséget kihasználni, utána pedig jöhet a pályaépítés, ami jelenleg még a tervezés szakaszában van – mesélte Pocsai Richárd.

Mint mondta, a fellépések mellett versenyekre nem igazán jut idejük, ő maga októberben, Németországban szeretne majd elindulni egy nemzetközi erőpróbán. Előtte szeptemberben pedig a pálya megépítésében fog segédkezni a csapat egy versenyen, ami szakmailag is egy jó visszajelzésnek számít a júliusi szervezést követően. A koronavírus-járvány által meghatározott időszakhoz képest a mostani a másik véglet.

Országszerte járnak fellépésekre

Sokszor nem volt könnyű dolguk, hiszen az orosházi szervezést követően, miután összepakoltak, még aznap este el kellett indulniuk Zalaegerszegre, ahol másnap voltak érdekeltek. Ezen kívül a gyereknap időszaka számított a legforgalmasabbnak, amikor 3 nap alatt mentek el 9 rendezvényre. Ilyenkor egy jól bevált koreográfia szerint osztják ki egymást közt a feladatokat.

– Szőke Krisztián látja el a szpíkeri teendőket, amíg én és Csanda Dorián bemutatózunk. Ez egyébként nagyon sokat szokott dobni a mintegy 30 perces programunkon. Egy kicsit előretekintve, a jövőben nem titkolt szándékunk egy külföldi fellépés. Szeretnénk Romániában, Szerbiában vagy Szlovákiában, elsősorban magyarok lakta településeken is szerepelni és kialakítani az ismertségünket – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.