- hirdetés -

A tavalyihoz hasonlóan alakul a nyári szezon Orosháza számára. Habár a koronavírus az előző években megnehezítette a szállásadók és a hotelek dolgát, idén már több hónapban is telt házzal tudtak működni egyes szállodák városunkban.

A június 20. és az augusztus 20. között terjedő időszakot nevezhetjük a nyári szezonnak. Az idei hőség nagy befolyással volt a nyaralni vágyó családokra és barátokra, többen választottak olyan szállást, amely fürdő közelében helyezkedik el.

– Nehezen indult a szezon, de a júliusi és az augusztusi hónapok már kimagasló foglalási mutatóval bírnak – mondta Asztalos Gyula, az Alföld Gyöngye igazgatója – A sporttáborok, a különböző céges és családi rendezvények nagy forgalmat generáltak. A nyári szezonra igyekeztünk tartalmas és minőségi akciós csomagokkal a piacra lépni – tette hozzá.

A szállodaigazgató kiemelte, arra törekszenek, hogy az idelátogató vendégek elégedetten távozzanak, és szívesen térjenek vissza Orosházára a jövőben is. A hotelben tartózkodó belföldi vendégek aránya továbbra is jóval magasabb, a külföldiek közül is leginkább a szomszédos Romániából érkeznek városunkba.

A Gyopárosfürdő mellett elhelyezkedő Hotel Corvus Aqua is hasonló adatokról számolt be. Számukra a nyári szezon mindennap telt házas estéket eredményez.

– Főként belföldi vendégek vannak, de Romániából is sokan érkeznek egy-egy hétvégére, amikor jó az idő. A nyár folyamán mindig a standard csomagot keresik, félpanziós ellátással és fürdőbelépővel az árban. Ilyenkor nincs nagy szükség a hotel által nyújtott különleges szolgáltatásokra, hiszen leginkább a fürdőbe mennek – mondta Curpásné Todorán Enikő, a Hotel Corvus értékesítés és marketing felelőse.

Hozzátette, már visszatérő vendégeik is vannak, sőt sokan már akár tíz napot is eltöltenek a szállodában. A hosszabb időre érkezőknek a hotel igyekszik Gyopárosfürdő mellett a környéken is programokat javasolni, hogy jobban megismerjék a várost és a szomszédos települések látnivalóit.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.