- hirdetés -

Mini bölcsődét alakítanak ki Medgyesegyházán, ezzel bővül a bölcsődei ellátás kapacitása a településen. A beruházásra több mint 155 millió forintot nyert a város – jelentette be a hírt augusztus 3-án Erdős Norbert, a térség országgyűlési képviselője egy sajtótájékoztató keretében.

A részletek ismertetése előtt azonban egy nagyon aktuális hírről adtak tájékoztatást a vezető politikusok. A dinnye fellegváraként ismert dél-békési település 5,6 millió forint rendkívüli önkormányzati támogatásban részesül, amit a működési költségek finanszírozására fordíthat. – Ez az egyik legnagyobb összeg az utolsó szakaszban kiosztott REKI-támogatások közül – hangsúlyozta Erdős Norbert.

Visszatérve a most induló beruházásra elhangzott, hogy az új létesítmény 112 négyzetméter alapterületű lesz. A csoportszoba mellett a szükséges kiszolgálóhelyiségeket, például babakocsitárolót és irodát is kialakítanak. Az építési költség mintegy 100 millió forint, a támogatás fennmaradó részéből az ellátáshoz szükséges eszközöket, fejlesztő és udvari játékokat – többek között udvari pancsolót –, valamint informatikai eszközöket, szoftvereket is beszereznek.

– Képviselő úr folyamatosan segíti a munkánkat, az együttműködésnek komoly eredményei vannak Medgyesegyházán. Legyen szó a rendkívüli támogatásról, amire nagy szüksége volt az önkormányzatnak, vagy a fejlesztéseinkről. A megvalósuló mini bölcsőde ahhoz segíti hozzá az itt élőket, hogy az ellátás folytonossága a családok számára biztosítva legyen, a bölcsődétől minden életszakaszban egészen az idős korig. A beruházást lakossági igények indokolják. Van egy mini bölcsőde részlegünk az óvodában, ahol a 6 helyre már 7 jelentkezőnk van szeptembertől – mondta Kraller József polgármester.

A fejlesztés a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósul meg. A város 2019-ben adta be a pályázatát, azóta jó néhány akadályt kellett elhárítani a megvalósítás útjából, ebben már Erdős Norbert is szerepet vállalt. Megtörtént a kivitelező kiválasztása, hamarosan elkezdődik az építkezés. – A beruházás eredményeként egy nagyon szép épületet kapunk, megfelelően felszerelve – fogalmazott a településvezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.