- hirdetés -

Huszadik alkalommal rendezték több száz résztvevővel a Békés Megyei Polgárőrnapot szombaton, ahol orosházi polgárőrök munkáját is díjazták.

Két év kihagyás után gyűltek össze ismét a megye polgárőr szervezetei a közbiztonságot és közrendet fenntartók tevékenységének megbecsülése és a pandémia után főként az összetartozás erősítése céljából. A helyszín ezúttal Békés-Dánfok volt.

Orosházán nagy megbecsülése van a polgárőröknek, folyamatosan biztosítják a rendezvényeket városi ünnepséget és hozzájárulnak a város közbiztonságához is. Ezt a munkát jutalmazták idén is számos elismeréssel.

Országos Polgárőr Szövetség arany érdemkereszt kitüntetését Jedlinszki Béla István az Orosházi Polgárőr Egyesület elnöke. A Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége emlékérem kitüntetésében Győrki Zoltán Erik és Varga Pál részesült.

A rendezvényen az orosházi önkormányzat nevében Antal László képviselő adott át elismerést, az Orosházi Polgárőr Egyesület egyik tagjának, Gyapjas Lászlónak.

A színpadon kulturális események, illetve délutáni családi programokkal készültek a szervezők, eközben több polgárőr egyesület főzött és határvadász toborzást is tartottak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.