- hirdetés -

Városi elismerést kapott az Orosházi Polgárőr Egyesület. A polgárőrök figyelnek mások biztonságára és folyamatosan jelen vannak az utcákon, hamarosan csatlakoznak a rendőrség és a közterület-felügyelet közös járőrszolgálatához is.

Tizenkét éve vezeti az Orosházi Polgárőr Egyesületet, tizenhárom, hogy polgárőrnek állt a sokak által ismert Jedlinszki Béla. A helyi polgárőrségnek – együttműködve a rendőrséggel – fontos szerepe van a rend és biztonság fenntartásában. Ezt teszik az orosházi polgárőrök is, akik zömében munka mellett vállalják önkéntes tevékenységüket. Idén az egyesületet vezető Jedlinszki Béla kapta meg az Országos Polgárőr Naphoz kapcsolódó városi elismerést. Az ezzel járó oklevelet Dávid Zoltán polgármester adta át, ezúttal nem a megyei polgárőrnapon, hanem a polgármesteri irodában.

– A polgárőrök folyamatosan jelen vannak az utcákon, figyelnek és ügyelnek mások biztonságára, vagyonára. Teszik mindezt a családjukkal töltött szabadidő rovására, önként. Szolgálatuk elismerésre méltó – fogalmazott a városvezető.

Az ünnepi pillanatokat követően a fennálló feladatokról is egyeztettek. A rendőrség és a közterület-felügyelet közös járőrszolgálata már elindult. Most a polgármester kérésére az igen erős hely- és személyismerettel bíró polgárőrség is hasonló közös járőrszolgálatra készül, a három hatóság együtt, egymást erősítve szolgálhat. Emellett – amennyire a létszám engedi – a polgárőrök igyekeznek a lehető legtöbb időt az utcákon tölteni Orosháza közbiztonságát erősítendő.

– Csatlakozhat hozzánk az, aki szeretne a városért tenni és késztetést érez magában arra, hogy hivatalos keretek között szolgálja a lakosságot. Jelenleg mintegy húsz főt számlál az egyesület, nagy örömömre, öt hölgytagunk is van – tudtuk meg Jedlinszki Bélától.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.