- hirdetés -

A zenei élményeken és veteránjármű-felvonuláson túl lesz távcsöves csillagles és két ingyenes jógaóra is a városban. Programajánlónkban az orosházi rendezvények mellett egy árpádhalmi eseményt is az olvasók figyelmébe ajánlunk.

Ma indul a Megyei Ifjúsági Retro Találkozó Árpádhalmán, amely három napon át tart majd. 1981-től 1989-ig Árpádhalom adott otthont a Csongrád Megyei Ifjúsági Klubtalálkozóknak, most, egyszeri alkalommal megidézik a 80-as évek klubidőszakát. A programoknak a Károlyi–Berchtold-kastély parkja ad otthont. Csütörtök este a Dynamite Dudes, majd a Kultúrkör áll színpadra, ezt követően a Reppszakkör vár mindenkit DJ Settel. Pénteken az amatőr foci után az amatőr színjátszók állnak közönségük elé, este 8-kor Twinners, 21:45-kor GypoCircus, 23:00-kor pedig DJ Rácz Pál adja a talpalávalót. Szombaton, azaz 23-én a főzőverseny, a néptáncbemutató és a veteránjármű-találkozó után 20 órakor Hevesi Tamás, majd 21 órakor Deák Bill Gyula, 22:30-tól pedig DJ Rákász Béla szórakoztatja majd a megjelenteket. A rendezvény ingyenes.

Illusztráció (Kép forrása: pixabay.com)

Július 21-én, csütörtökön a Kiss György Csillagda és Mira Csillagászati Szakkör távcsöves bemutatót tart Gellértegyházán. A program 18 órakor kezdődik, majd az est során a résztvevők több meteorhullást is megcsodálhatnak.

Július 22-től 24-éig tartják a XIV. Orosházi Veteránjármű Találkozó és Horváth Károly Emlékversenyt a főtéren. Pénteken 18 órakor kezdődik a városi felvonulás, majd 19:30-kor lesz a rendezvény ünnepélyes megnyitója. Szombaton 140 kilométeres túrára indulnak a résztvevők, vasárnap pedig 9:30-tól 12 óráig városunk főterén járműkiállítás és szépségverseny vár minden érdeklődőt.

Július 22-én egy különleges zenei élmény várja az érdeklődőket az Árpád-kertben, ahol Eliza Bliss elektromos mélyhegedűkoncertje lesz hallható 18 órai kezdettel. Az esemény eső esetén sem marad el, akkor a Petőfi Művelődési Központban hallgathatják meg a zenekedvelők Eliza Bliss játékát.

Július 23-án, szombaton ismét Fitt-tér jóga vár minden érdeklődőt Orosházán a főtéren. Sok szeretettel invitálja Dani Anikó jógaoktató a rendszeresen jógázókat, a kezdőket és az újrakezdőket is. Az óra reggel 7 órakor kezdődik.

Ismét önkéntes órákat tölthetnek az állatbarátok a Dózsa György út végén található Szikhát kutyamenhelyen. Július 23-án 9 és 11 óra között tereprendezésre és kutyasimogatásra lesz lehetőségük a megjelenteknek. Az eszközökről és a frissítőkről a szervezők gondoskodnak.

Július 23-án 20:30-kor a ViharsaRock Fesztivál részeként Török Ádám és Fehér Ádám áll színpadra a Pacsirta utcai Rock Klub udvarán.

Július 24-én vasárnap Kovács Heni hatha jóga óráján vehetnek részt ingyenesen a főtérre érkezők. Az óra 18:30-kor kezdődik és 19:30-ig tart. Az esemény a Fitt-tér programsorozat részeként valósul meg.

Kiemelt kép: OrosCafé archív

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.