- hirdetés -

Győrben rendezték meg a World Robot Olympiad nemzetközi döntőjét, melyen a GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium 9. osztályos tanulói is részt vettek. Cunaj Mendrit és Horváth Dominik tehát a nyári szünetben sem pihentek, munkájuknak pedig egy előkelő 6. hely lett a jutalma.

Számos szép sikert értek már el robotikából a Kossuth Lajos Technikum tanulói. Az iskolában évek óta kiemelt figyelmet fordítanak erre a tantárgyra. A fiatalok pedig nem maradnak adósak a jó eredményekkel, legyen szó akár hazai, akár nemzetközi megmérettetésekről. Így volt ez legutóbb Győrben is, a World Robot Olympiad nemzetközi döntőjén.

Cunaj Mendrit és Horváth Dominik a DD Team Open kategóriában indultak el, mosogató és ételkiszállító robottal. Ezt saját maguk készítették el és programozták, mely az otthoni munkához is segítséget nyújt számukra. A megvalósításban segítségükre volt informatika tanáruk, Mészáros Melinda és angol tanáruk, Földi Anett, a videó elkészítésében pedig Szilágyi Sándor és Varjú Júlia.

Kategóriájukban végül a 6. helyet szerezték meg a nemzetközi döntőn.
– Nagyon elégedett vagyok velük, hiszen még csak másodszor mérettették meg magukat. Ők 9. osztályos tanulók, most mennek 10. osztályba a következő tanévtől, így minden adott számukra, hogy a jövőben is hasonló szép eredményeket érjenek el. A következő tanévben is tervezik, hogy részt vesznek hasonló erőpróbákon – nyilatkozta tanítványairól Mészáros Melinda.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.