- hirdetés -

A júniusi foglalkozásokat követően júliusban is edzőtáborban vesznek részt a CSIKO-BOAT SE aerobikosai. A fiatal sportolók edzőjük, Németh-Csiki Rebeka vezetésével igyekeznek fejleszteni gyakorlataikat az őszi időszakra, de közben más sportágak világába is betekintést nyerhettek.

Ha nyár, akkor edzőtábor – vallja a legtöbb sportegyesület és ez alól a CSIKO-BOAT SE sem kivétel. Az egyesület vezetőedzője, Németh-Csiki Rebeka elmondta, hogy már júniusban megtartották első turnusukat, ezeken a foglalkozásokon még inkább a kisebbek kaptak szerepet. A mostani, júliusi edzőtáborukat pedig a tapasztaltabbaknak, a versenyeken már többször résztvevő gyerekeknek tartják.

– Napi 3 edzéssel is készültünk nekik. Nyilván a fő hangsúlyt továbbra is az aerobik kapja, de más sportágakat is kipróbálhatnak a gyerekek. Ma például az atlétika pályán voltunk, de lesz majd még kézilabdás foglalkozás is, valamint a vívás világába is betekintést nyerhetnek a héten. Ezen kívül mindig el szoktunk menni a szerdai napon Gyopárosra, ahol sorversenyt tartunk nekik, futást és állóképességet fejlesztünk.

Ezt egy rövid úszóedzés követi, a délután pedig már a pihenésé és a szórakozásé. Az előző tónusban inkább pedagógiailag, míg most inkább szakmailag kell többet nyújtanom nekik, de ebben óriási segítséget nyújt nekem a húgom és egyben legfőbb támaszom, Csiki Sarolta is. A célunk ilyenkor, hogy olyan képzést kapjanak, amit év közben nem tudtunk megcsinálni, de megalapozhatja a sikeres folytatást – ismertette a részleteket a vezetőedző.

Németh-Csiki Rebeka hozzátette, idén három versenyen vettek részt, melyek közt diákolimpiai területi forduló és Magyar Kupa-forduló is volt. Az előbbit ráadásul ők rendezték meg, hazai közönség előtt azonban nagyon szép eredményeket szereztek. Mint mondta, a Magyar Kupa-fordulóra már elfáradtak, ami az eredményeken is meglátszott, de minden erejükkel azon lesznek, hogy ezt az októberi második forduló során kijavítsák.

A gyerekek egyike, Zsoldi Anna Boglárka is lelkesen vetette bele magát a feladatokba. Mint mondta, eddig minden és foglalkozás különleges volt számára. Izgatottan várja a szerdai gyopárosi kikapcsolódást, a csütörtöki vívóedzést és végül de nem utolsósorban a pénteki napot, amikor a szüleiknek is bemutathatják, mit tanultak a tábor során.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.