- hirdetés -

Újjáalakult az Orosházi Fidelitas. A héttagú csoport július 15-én Erdős Norbert országgyűlési képviselő és Illés Boglárka országos elnök részvételével tartotta meg alakuló ülését, ahol elnököt és két alelnököt választottak. Folyamatosan várják a 14 és 35 év közötti csatlakozni szándékozókat, jelenleg négy jelentkezőjük van. 

– Az Orosházán és a kistérség településein élő fiatalok számára szeretnénk olyan közösséget biztosítani, ami által az érdekeik érvényesítése mellett új lendületet tudnak hozni a települések életébe – mondta az Orosházi Fidelitas tegnapi alakuló ülését követően Simondán Vilmos elnök. 

Az indulás évtizedében egy igen aktív, sikeres helyi szervezet működött Orosházán. A 2000-ben alakult közösség számos program ötletadója és házigazdája volt a városban, sőt a helyi önkormányzati választásokon több jelöltjük nyerte el a szavazók bizalmát és jutott be a képviselő-testületbe. A most 7 taggal újra szerveződő orosházi közösség céljai között egyelőre nem találni ilyen politikai ambíciókat, a fiatalok jelenleg a tagság bővítésén dolgoznak. Az alakuló ülésen az elnök mellett Szőke Szonját és Balogh Gábor Bencét választották meg a szervezet tagjai alelnököknek. 

Illés Boglárka országgyűlési képviselő és egyben a Fidelitas országos elnöke szerint a politika nem más, mint a közösségért való tenni akarás. Az elnök fontosnak tartja, hogy azok a fiatalok, akik érdeklődnek a politika iránt, a tettek szintjén szeretnének részt venni a közéletben, tenni szeretnének a lakókörnyezetükért, megtalálják a helyüket egy olyan szervezetben, amelynek ezek a szempontok a fő célkitűzései között vannak. – A Fidelitasban olyan fiatalok találnak egymásra, akik a jobboldali értékek mentén elkötelezettek a szűkebb és tágabb környezetükért, érzik magukban a tenni akarást – fogalmazott az országos elnök. 

Erdős Norbert országgyűlési képviselő is a Fidelitas kereteiben kezdte politikai karrierjét, a 2002-es választásokon a szervezet jelöltjeként jutott be a parlamentbe. A politikus az indulás időszakában maga is aktívan segítette az orosházi szervezet létrejöttét és működését, ma pedig a térség jelentős többséggel megválasztott képviselőjeként dolgozik az itt élőkért. – Ahhoz, hogy felelősen, a közösségért gondolkodni tudó nemzedék jöjjön utánunk, fontos bevonni a fiatalokat a politikába. Annak pedig rendkívüli mód örültem, hogy az orosházi fiatalok, maguk kerestek meg minket a terveikkel, és így a mai naptól ismét van Orosházán Fidelitas csoport – fogalmazott Erdős Norbert.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.