- hirdetés -

Az új orosházi birkózócsarnokban végre jó ütemben haladnak a munkálatok. Kívül, belül szorgos tevékenység folyik. A hírek szerint nemsokára beköltözhetnek a sportolók.

Több, mint száz éves az orosházi birkózás és nagyon kellett már a hagyományokhoz és az eredményekhez méltó csarnok a sportolóknak. A szándék meg volt, de a megvalósítás nagyon nem úgy sikerült, ahogy gondoltuk és reméltük, mondta el Szél Attila, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub elnöke.

A simított beton ajzat kész, a belső vakolatot viszik fel a csarnok falára (Fotó: Horváth Bence)

– Az elmúlt év novemberének vége lett volna az átadási határidő, de sajnos az elsőként megbízott kivitelezővel gondok adódtak, másikat kellett keresni. Ezzel is idő telt és az újonnan kijelölt, idén áprilisi határidő is ugrott. Szerencsére mostanra minden a helyén van, zajlanak a munkálatok. Dolgoznak az épület külső és belső vakolásán, folynak az elektromos szerelési munkák, a légtechnikai munkálatok, minden egyszerre. A héten megérkezik az új birkózó szőnyeg is. A fő kivitelező szerint szeptemberben beköltözhetünk. Egyelőre még nem úgy áll, de sokan dolgoznak rajta és mindent megtesznek, hogy valóban megvalósulhasson ez a hőn áhított cél – foglalta össze a klubelnök.

Mint megtudtuk, a versenyzők, edzők elhivatottan dolgoztak a mostani, nehezebb körülmények között is, amit az is mutat, hogy a Spartacus minden korosztályban tudott válogatott versenyzőt adni. Mint Szél Attila elmondta, köszönet illeti az ULE-t, akik rendelkezésükre bocsátották a Mátrai Stadionbeli helyiséget.

– Az alapozás lesz most egy kicsit nehézkes a sportolók számára, de bízom benne, hogy ezen is átlépünk és a következő alapozási időszak, amely novemberben kezdődik, már az új teremben, kiváló körülmények között folyhat – tette hozzá Szél Attila.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.