- hirdetés -

Rendhagyó kirándulást zártak le a Vörösmarty iskola diákjai. Megismerkedtek Szarvas város nevezetességeivel, egy akadályversenyen még bölényre is vadásztak.

Tíz diák, valamint az őket kísérő Kissné Tarján Katalin igazgatóhelyettes és Bánszkiné Bukor Ildikó tanító tartalmas hetet zárt a Szarvasi Ifjúsági Táborban. A hét programjainak tematikáját az indián kultúra megismerése adta.

– Az érkezés után nagy izgalommal vették birtokba a gyerekek a faházakat, megkezdődött a lázas pakolás, a tábor felfedezése, az igazi indiánná válás. A heti program igen tartalmasra sikerült, ugyanis mindjárt az első napon koncerten vehettünk részt, továbbá napi szinten, a szabad foglalkozások alatt a Körösben hűthették le magukat a gyerekek. A napjainkat rengeteg kézműves foglalkozás tarkította, melyeken aktívan, lelkesen vettek részt. A hét végén kiállítást szerveztünk a kész alkotásokból, melyekből egy egész indiántábort állítottunk össze. Mindenki készített saját indiánt sátorral, kenuval, totemoszloppal és csipeszlábú lóval. Továbbá mindenkinek elkészültek a dobjai, a tomahawk-jai és meglovagolták a pejparipájukat is, melynek sörényét saját kezűleg csomózták – ismertette a programokat Bánszkiné Bukor Ildikó pedagógus.

A kézműveskedés mellett helyett kaptak a túrák és a kultúrprogramok is. Két egymást követő este is látogatást tettek a Szarvasi Vízi Színházban, ahol megtekinthették a Duna Művészegyüttes Héttorony című táncos előadását, illetve másnap, a szülők támogatásával részt vehettek az egri Gárdonyi Géza Színház Széttáncolt Cipellők című mesejátékán.

Élvezték a gyerekek a természetközeli programokat (fotó: iskola)

– A túrák alkalmával felfedezhettük a tábor környékét, így lehetőségünk nyílt az Erzsébet-ligetben számháborúzni, melyet nagyon élveztek a gyerekek. Továbbá elsétáltunk az Arborétumba, megnéztük a Mini Magyarországot és megcsodáltuk a tájat a Katalin II. sétahajóról. Mégis azt gondolom, hogy ennyi élmény ellenére is az éjszakai túra tette fel az i-re a pontot. Hatalmas bátorságról tettek tanúbizonyságot kis Apacsaink, akik teljes harci díszben járták be az éjszakai Erzsébet-ligetet. Jutalmuk egy-egy emléklap volt, a tábor végén pedig oklevéllel térhetett haza mindenki – tette hozzá.

Megtudtuk, a diákoknak számos vetélkedőt is szerveztek. A szellemi vetélkedőn akadt labirintus, puzzle, szóháló, keresztrejtvény, az akadályversenyen pedig vadászhattak bölényekre, volt zsákban futás és sok-sok számukra igen izgalmas feladat.

– A tábor zárásaként – a tűzgyújtási tilalmat figyelembe véve – rendhagyó módon, de a tábortűz sem maradhatott el. A rőzsét összegyűjtöttük, kupacba raktuk, lángot festettünk kartonlapra, amit a faágak közé helyeztünk. Majd „meggyújtottuk” a tüzet, azaz bekapcsoltuk a zseblámpáinkat, majd a rőzsekupac alá helyeztük azokat. Szép volt, jó volt, hamar eltelt. Az emlékek viszont megmaradnak nemcsak a szívekben, hanem a napi szinten vezetett füzetekben is – zárta a beszámolót Bánszkiné Bukor Ildikó pedagógus.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.