- hirdetés -

A Világjátékok első napján érkezett az éremeső.

Néhány napja írtunk róla, hogy Károlyi Csilla az Eötvös DPSE búvárúszója ötödik Világjátékok versenyére készül. Elmondása szerint húszéves sportpályafutását szeretné sikeresen lezárni. Nos, a július 8-án kezdődött amerikai rendezésű versenyen Csilla az első napon óriási sikert ért el. 200 m felszíni úszásban bronzérmet szerzett, a 4×100 m felszíni úszás váltó tagjaként ezüstérmet. Július 9-én a 4×50 m váltóban szerepel még a kiváló orosházi búvárúszó. Károlyi Csillával készült interjút a versenyek lezárása után olvashatnak.

Mit kell tudni a Világjátékokról?

Az olimpia műsorán nem szereplő sportágakat felvonultató Világjátékokat is négyévente rendezik meg, mindig az ötkarikás játékokat követő esztendőben, és mivel a tokiói olimpiát el kellett halasztani a pandémia miatt, ez a multisportesemény is csúszott egy évet. A birminghami a 11. Világjátékok, a sorozat 1981-ben, az ugyancsak egyesült államokbeli Santa Clarában indult. Magyar versenyző a kezdetektől volt a mezőnyben, de a 2000-es sporttörvény után 2005-ben, Duisburgban indult először egységes magyar csapat.

Az amerikai Birminghamban rendezett Világjátékokra 110 ország nevezett, 3600 versenyzővel. A magyar küldöttséget 59 sportoló képviseli, összesen 17 sportágban.

Július 7-én, a Protective Stadionban rendezett nyitóceremónián a magyar csapat zászlaját Hidi Balázs versenytáncos vitte. A 11. Világjátékokat Randall L. Woodfin, Birmingham polgármestere nyitotta meg, a stadionban pedig felhúzták az amerikai mellett a Világjátékok és az olimpia lobogóját is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.