- hirdetés -

A világbajnok búvárúszó egy hétig Gyopároson készült a Világjátékokra.

Károlyi Csilla, az Eötvös DPSE búvárúszója ismét nagy megmérettetésre készül. A világbajnok sportoló a július 7-én kezdődő amerikai Birmingham városába kiírt Világjátékokon indul. A rendezvényen több sportágban, mintegy 3600 versenyző vesz részt. A magyarok 11 sportágban képviselik hazánkat, összesen 56 sportolóval.

– Tavaly nyáron, a tomszki világbajnokságon kvalifikáltam magam a részvételre. Az ötödik Világjátékokra készülök, ami számomra az utolsó lesz.

A mintegy húszéves válogatott sportpályafutásomat ezen a versenyen befejezem, így szeretnék kellemes emlékekkel búcsúzni.

Felkészülésemet már szeptemberben megkezdtem erőnléti és vízi edzésekkel. Januárban covidos lettem, így pár hetet ki kellett hagynom.  Az utóbbi hetekben Budapesten a „vizes vb” miatt nem tudtam volna 50 m-es uszodában edzeni, így egy-egy hetet Kecskeméten, Egerben, Gyöngyösön edzettem, szintén a világjátékokra készülő társaimmal. Mivel nagyrészt egyedül úszok az edzéseken, így jó volt egy kicsit csapattal edzeni, ami engem is motivált és a felkészülés utolsó heteit is változatossá tette. Az elmúlt héten Gyopárosfürdőn edzettem, majd ismét Egerben leszek, ahol lehetőség lesz az éjszakai edzésekre, ami már az átállást segíti, mivel hétórás az eltolódás és csak pár nappal a verseny előtt van lehetőségünk kiutazni.

Itt szeretném megköszönni mindazoknak a munkáját, akik segítettek a felkészülésben és akik szurkolnak értem – nyilatkozta a felkészülésről Károlyi Csilla.

Az orosházi búvárúszó hozzátette, hogy nem volt zökkenőmentes számára a felkészülés, mivel pedagógusként dolgozik egy budapesti iskolában, nem lehetett volna összeegyeztetni az edzéseket a tanítással, így az utolsó hónapokat fizetés nélküli szabadságon töltötte. A csapat eskütétele kedden lesz. Csilla három versenyszámban indul. Már az első versenynapon, július 8-án 200 m felszíni úszásban és a 4X100 m felszíni úszás váltótagjaként csobban vízbe, majd másnap a 4×50 m felszíni úszás váltó tagjaként versenyez.

fotó: Károlyi Csilla gyűjteményéből

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.