- hirdetés -

Ünnepi alkalomra gyűltek össze a végzősök, családtagok a Kodolányi János Egyetemen. Pénteken vehették kezükbe a diplomájukat a sikeres államvizsgát tett hallgatók.

Megtelt az egyetem orosházi épületének emeleti nagy előadója az ünnepségre. Több, mint hetven közoktatás vezető és mentor pedagógus szakos végzős várta, hogy kezébe foghassa diplomáját. Az ünnepségen a Himnusz hangjai után Oravecz Nóra, Orosháza alpolgármestere köszöntötte a jelenlevőket. Beszédében – egyebek mellett – arra kérte a végzős hallgatókat, hogy ne csak az iskolát, de Orosházát is őrizzék meg jó emlékezetükben, hisz életük nagy jelentőségű éveit töltötték itt.

Dr. Szabó Péter, az egyetem rektora meleg szavakkal köszöntötte frissen végzett kollégáit. Mint mondta, a diploma átadó mindig egy szép ünnep.

Dr. Szabó Péter rektor köszöntötte a friss diplomásokat (Fotó: Takács Csaba)

– A mai nap a munka dicsérete, a jól végzett munka gyümölcsének learatása, mely nem csak a hallgatók számára, de számunkra is örömteli és felemelő érzés, a rektori munka egyik legszebb eleme. Ma pedagógus kollégákat köszönthetek, mert befejezték a képzést. Mindig örömmel tölt el, hogy pedagógus kollégák ilyen szép számmal járnak hozzánk képzésre. Szeretek ilyen remek szakdolgozatokat olvasni. Jó látni, hogy milyen lelkesek és munkájuk mellett ezt a nehéz képzést milyen magas szinten végzik el. Nagy szükség van a közoktatásban kiváló szakemberekre. Sok rossz érzés veszi körül ma a közoktatást, de pontosan tudom, hogy nagyon sok tisztességes kolléga kiemelkedő munkát végez, gyakran nehéz körülmények között. Mindig magas színvonalú diplomamunkákat olvasok. Így volt ez Orosházán is – tette hozzá dr. Szabó Péter rektor.

Az ünnepi beszéd elhangzása után a végzett hallgatók egyenként járultak a rektor elé és egy kézfogás és gratuláció kíséretében, az ő kezéből vették át végzettséget igazoló oklevelüket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.