- hirdetés -

Orosháza legfiatalabb üvegfeldolgozással foglalkozó gyára, az 1995-ben indult OROSházaGLAS. Ez idő alatt is már számos projekten dolgoztak, amelyek szerte a világon, több országban is láthatók. Sikereik az összetartó csapatnak, a munkatársak hozzáállásának köszönhetőek.

Pálfai Tamás ügyvezető igazgató elmondása szerint a fennállásuk közel harminc éve alatt is rengeteget sikerült fejlődniük.

– Büszke vagyok arra, hogy a kisipari kézi megmunkálásból egy világszínvonalú síküveg megmunkáló céget sikerült felépíteni. A világ elég gyorsan változik, de sikerült felvennünk a ritmust, mi is ott vagyunk az élvonalban nemzetközi szinten is – emelte ki Pálfai Tamás, a cég ügyvezető igazgatója.

A gyár termékeinek sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy többek között Szibériába, Amerikába és Ausztráliába is szállítanak üveget. Az igazgató elmondta, hogy egy-egy projektről időben kell tudomást szerezniük. A cég népszerűsége miatt már nem igazán kell ügyfél után kutatniuk, egyik munka hozza a másikat.

– A kiszolgálás döntő szempont a cégek számára, hogy határidőre egy kiváló minőségű terméket kapjanak. Nem csak az ár a fontos. Egy termék mögött nagyon sok minden van, nekünk nem a volumen a lényeg, hanem hogy magas feldolgozottságú üvegeket tudjunk gyártani – mondta Pálfai Tamás.

A cég eddigi csúcsprojektjének a Magyar Zene Házát tartja. Kivitelezésben, méretben és műszaki felkészülésben egyaránt óriási munka volt. Az igazgató kiemelte, csak a felkészülés több évig tartott. A beépítés során másfél-két tonnás, 12 méteres táblákat mozgattak. Ezeket kellett milliméterre pontosan beépíteniük. Az ügyvezető elmondta, nagyon jó volt látni, hogy az első üveget is úgy csinálták, mintha már az ezredik lenne. A Zene Háza mellett, a Néprajzi Múzeum is szintén egy friss projektjük, amelyet a Világ legjobb közintézménye díjat is elnyerte.

– Külföldön is sok munkánk van, de a magyarországiak sokkal közelebb állnak hozzám. Van két gyerekem és amikor kicsik voltak elég gyakran jártunk fel Budapestre. Útközben mindig mondtam nekik, hogy „Nézzétek, azt ott mi üvegeztük!” – mesélte Pálfai Tamás.

Hozzátette, harminc évvel ezelőtt a hely még nem volt ilyen fejlett. Szépen, fokozatosan hozták rendbe a helyet. A Tamglass vállalat edzőkemencéjét egész Kelet-Európában először Pálfai Tamás vette, még 1996-ban. Ez egy óriási ugrás volt számukra. Kiemelte, nagyon szerencsés csillagzat alatt és nagyon jó irányba fejlődtek. Viszont mindezt nem egyedül érte el. Kellett hozzá a kemény munka és azok a kollégák, akik nem adták fel és végig a cég, a gyár mellett álltak. Elmondta, még a nagypapájától tanulta, hogy a munkatársakat úgy kell kezelni, mint családtagokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.