- hirdetés -

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) egész évre szóló haltelepítési tervének megfelelően az elmúlt hetekben is és az év további részében is folytatódik a halak kihelyezése a szövetség által kezelt vizekbe.

Nemes Attila a KHESZ ügyvezetője örömmel számolt be arról, hogy a ponty mellett egyéb értékes halfajokkal is gyarapodtak a szövetség vizei:

– Haltelepítési programunkban az elmúlt hetekben olyan halfajok is előtérbe kerültek, amelyek előnevelt egyedeit nagyobb mennyiségben általában a tavasz második felében lehet beszerezni. A haltenyésztő telepeken márciusban szaporított csukáknak és süllőknek viszonylag hosszú az inkubációs (keltetési) ideje és legkorábban április végére, május elejére érik el a kihelyezéshez megfelelő, átlagosan 3 centiméteres testhosszúságot. Ezt a lehetőséget kihasználva csukából 100.000 darabbal, süllőből 153.000 darabbal gazdagítottuk vizeinket. A vérmes kis ragadozókon túl a szintén előnevelt korosztályt képviselő menyhalak beszerzésére is lehetőségünk nyílt, az „egybajszosokból” mintegy 30.000 darabbal örvendeztettük meg folyóinkat – sorolta Nemes Attila.

Reméljük szép nagyra nőnek a kis „menyusok” (Fotó: KHESZ)

Mint megtudtuk, az apróságok mellett kisebb mennyiségben 15 dkg átlagsúlyú egynyaras süllő, 1 kg átlagsúlyú kétnyaras harcsát, 80 dkg átlagsúlyú csukát, illetve egy nagyobb tételt jelentő háromnyaras pontyot is kihelyeztek az elmúlt időszakban. A legutóbbi halszállítmányokat újabb előnevelt süllőállomány jelentette 250.000 db mennyiségben, illetve kis balinok is költöztek folyóinkba.

Bízhatunk benne, hogy hamarosan ilyenek lesznek a nemrég telepített csukák (Fotó: KHESZ)

– Ha a beszerzési körülmények lehetővé teszik, a következő hetekben számítani lehet újabb előnevelt balinszállítmányra, illetve jászkeszegek érkezésére, június második felétől pedig várhatóan elkezdődik vizeink háromnyaras pontyokkal történő folyamatos frissítése – osztotta meg portálunkkal az ügyvezető.

Írásunkat a Kedvenc és Horgászbolt (Orosháza, Kossuth u 25. a buszpályaudvarral szemben) támogatta, ahol akár álló, akár folyóvízi horgászathoz, minden szükséges csali etetőanyagot, horgászfelszerelést, kiegészítőket nagy választékban találhatnak meg a vizek, a horgászat szerelmesei.

(Kiemelt kép: Hármaskörös, fotó: Csányi József)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.