- hirdetés -

Hivatalosan is véget ért a 2021/2022-es tanév a Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban. Az évzáró rendezvényen városi és iskolai elismeréseket osztottak ki a kiemelkedő tanulmányi- és versenyeredményeket produkáló diákoknak.

Június 28-án reggel az intézmény udvarán tartotta meg tanévzáró ünnepségét a Kossuth iskola, ahol a vendégek köszöntését követően az intézmény igazgatója Pörneki Attila foglalta össze az 2021/2022-es tanév legfontosabb eseményeit, tanulságait. Beszédében kiemelte, ugyan nem volt könnyű visszarázódni a személyes oktatásba, de az iskola vezetői és oktatói mindent megtettek azért, hogy segítsenek a diákoknak ebben a folyamatban.

– Beigazolódott az elmúlt tanévben, hogy a hatékony pedagógiai munkához egyaránt szükségesek a fizikai tapasztalatok, a visszajelzések, az érzések vagy személyes kontaktusok. Végzős diákjaink túl vannak az érettségi és szakmai vizsgákon, a 9. és 10. évfolyamos tanulóink pedig az ágazati alapvizsgákon – fogalmazott.

– Most is lettek nagyon szép érdemjegyekkel ellátott bizonyítványok, de sajnos kevésbé szép eredményeket mutatók is. Azonban büszkék vagyunk arra, hogy a mai napon több tanulónkat is meg tudjuk jutalmazni kimagasló tanulmányi eredményeik, példás magatartásuk és kitartó szorgalmuk miatt. Elmondhatjuk és láthatjátok is azt, hogy fontos és keresett szakmákat tanulhattok itt – hangsúlyozta az igazgató.

Kiemelte ezen kívül az elmúlt tanévben tapasztalt hozzáállást, a verseny- és vizsgaeredményeket, melyre nemcsak a pedagógusok és a diákok, de az egész város büszke lehet. Szakmai és tanulmányi sikereikkel mind Békés megyében, mind az országban tovább vitték az intézmény jó hírét, bízik benne, hogy ez a jövőben sem fog változni. Megköszönte az osztályfőnökök, oktatók odafigyelését, ha kell támogató segítségét vagy szigorú fellépését.

Nem mindenkinek lesz azonban teljesen felhőtlen a nyár, javító vizsgát augusztusban tehetnek majd azok, akiket érint. Végezetül azt javasolta a diákoknak, hogy a pihenés és a kirándulások mellett a nyár folyamán is olvassanak sokat vagy gyakorolják az idegen nyelveket. Az igazgató beszéde után az elismerések és jutalmak átadása következett.

A város által odaítélt díjakat Antal László önkormányzati képviselő adta át a kimagaslóan teljesítő tanulóknak, az eladó szakmát tanuló Ádász Krisztiánnak, a már két szakmát és érettségi bizonyítványt is szerző Szecskó Olgának, valamint a 11. évfolyamos informatika szakcsoportos Szarvas Ádámnak és Lazanyecz Márknak. A díjazások ezzel még nem értek véget, a diákok közül idén is sokan részesültek könyvjutalomban teljesítményük miatt. Végül nem maradt más hátra, mint hogy osztályfőnökeik is átadják nekik a tanévet hivatalosan is lezáró bizonyítványokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.