- hirdetés -

A Határőrség Napját 1992 óta tartják Szent László napján. A Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesülete is hagyományosan ekkor tartja határőr napi összejövetelét.

Mintegy százötvenen – majdnem az egyesület teljes tagsága – gyűltek össze Gyopároson, a volt Határőr Pihenőházban. Zsongott az élet épületen kívül, belül. Az évek alatt jól bevált program most is jól működött. Két részre oszlott a társaság. Voltak akik versenyeztek és voltak akik csak szurkolóként vették ki a részüket a programból. A versenyző kis csapatokat különböző állomáshelyek várták: légpuska lövészet, kézigránát dobás(célba), légpisztoly lövészet, lengőteke, darts, kiskapura rúgás, horgászás (lavórból). Az állomáshelyeket forgószínpad szerűen látogatták meg a csapatok és igyekeztek a legjobb eredményeket elérni, hiszen ez minden évben presztízs csata is a volt határőrök között.

Nagyszerű hangulatban telt a délelőtt. Mint Hortobágyi Zoltán ny. rendőr ezredes elmondta, a nyugdíjas egyesület alapszabályában benne foglaltatik a határőr hagyományok ápolása. Ezért is gyűlnek össze László nap környékén.

– Hosszú évtizedek óta minden évben megtartjuk ezt az ünnepséget. Játszunk, feladatokat oldunk meg és persze örülünk egymásnak, a találkozásnak. Bár a test már kicsit megkopott, de nyugdíjas korunk ellenére, viszonylag jó eredmények születnek. Ahogy láthatjátok, remek a hangulat és arról se feledkezzünk meg, hogy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság támogatásának is köszönhetően, négy nagy bográcsban fő a marhapörkölt. Délben eredményt hirdetünk, megebédelünk és együtt maradunk délután is, egy kis beszélgetésre – mondta el Hortobágyi Zoltán.

A határőr napi ünnepi összejövetelt megtisztelte jelenlétével Békés megye rendőr főkapitánya, Varga-Koritár Attila rendőr ezredes. Ő is végigcsinálta a feladatokat. Elmondta, fontosnak érezte, hogy itt legyen:

– Ez egyfelől fantasztikus élmény, amit vétek lett volna kihagyni, másfelől az ilyen rendezvények lehetőséget biztosítanak arra is, hogy közös élményeket gyűjtsünk és a közös élmények révén az összetartást erősítsük. Együtt vagyunk és lesz ismét mire emlékezni – tette hozzá a főkapitány.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.