- hirdetés -

A Kinizsi Horgász Egyesület hagyományosan két gyermek horgásztábort szervez minden nyáron. Az idei első – a kicsengetés utáni tábor – pénteken ért véget. A zárónap sztárvendége Deli Ibolya horgász világbajnok volt.

Ottjártunkkor még zajlott a nyolc csapatra osztott, 23 táborozó elméleti versenye, melyre Dél-Afrika horgász világbajnoka nehéz feladatsort hozott a gyerekeknek. A jó hangulatú vetélkedő után, győztesek és vesztesek egyaránt botot, felszerelést fogtak és mentek horgászni. Deli Ibolya elmondta, hogy háziasszonyként, üzletasszonyként rendkívül elfoglalt, de az ilyen meghívásokat, ha csak teheti, elfogadja.

Deli Ibolya világbajnok vezette az elméleti vetélkedőt (Fotó: Horváth Bence)

– Úgy gondolom, hogy a gyerekekben van a jövő és nem csak a horgászatban, de az élet minden területén. Ezért érzem úgy, hogy nekem minden ilyen helyszínre el kell jönnöm. Húsz évig voltam pedagógus, azután jött a horgászat, a versenyhorgászat. Itt ezt a kettőt ötvözni tudom. Orosházán fantasztikus gyerekekkel találkoztam, akik magas szintű felkészültségről tettek tanúbizonyságot, annak ellenére, hogy egy nagyon nehéz feladatsort hoztam. Sajnos egyik kedvenc elfoglaltságunkra, a gyerekekkel közös horgászatra nem kerülhetett sor. Úgy terveztük, hogy Szilárddal együtt jövünk (Deli Ibolya férje Szilvási Szilárd horgász világbajnok). Én hozom az elméletet, ő pedig horgászik a gyerekekkel, de sajnos nem tudtuk megoldani, hogy mindketten itt legyünk. Így is élmény volt – mondta el Ibolya.

A tábor öt napján sokrétű és érdekes programokat valósítottak meg a gyerekek és felnőtt kísérőik. Erről Pelle Zsolt, a Kinizsi HE. titkára számolt be.

A kedvenc elfoglaltság mégis csak a horgászat. Ez a kis ponty most rajtavesztett, de fotózás után úszhatott tovább (Fotó: Horváth Bence)

– Az első napon egymással és a vízparttal ismerkedtek a gyerekek. Bemutattuk és beletanultak a spiccbotos-úszós, illetve a feeder horgászmódszer rejtelmeibe. Megtanultak etetőanyagot keverni, volt egy jó adag halismeret, horgászismeret. Ezekből rendeztünk egy vetélkedőt, sőt egy horgászversenyt is számukra. A mai napra hívtuk „sztárvendégünket”, Deli Ibolyát. Természetesen rengeteget játszottak, horgásztak is az öt nap során. A Béke Homokbánya-tó ezúttal velünk volt, az egész héten jó volt a kapás. Fogtak a srácok rengeteg kárászt, keszeget, kisebb balinokat, pontyokat, de jött egy 40 centis csuka is – foglalta össze Pelle Zsolt.

A gyerekek rendkívül élvezték a tábort, az ottlétet. Demkó Ingrid szerint nem csak a horgászat, de a barátságok születése is fontos ilyenkor:

Demkó Ingrid élvezte a tábor minden napját (Fotó: Horváth Bence)

– Nagyon élveztem a tábor minden napját. Új barátokat szerezhettem és viszonylag rég látott barátokkal találkozhattam. A tegnapi horgászverseny nagy élmény volt. Tizenkét halat tudtam fogni és néhány le is maradt. Ez volt a harmadik táborom, de szüleimmel is többször horgásztam már – mondta el a táborlakó.

A Kinizsi idén is tervezi a második tábor megrendezését. A hírek szerint az augusztus 8-án kezdődő második táborra már minden hely elkelt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.