- hirdetés -

Rendőrök lepték el Orosházát szerdán, a XI. Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyének megyei döntőjét rendezték. A megmérettetésen elméleti feladatokkal, ügyességi pályával és egy forgalmas kereszteződéssel várták a szervezők a mintegy harminc versenyzőt.

Három év után tért vissza az esemény Orosházára, a megyei verseny arról döntött, kik azok a rendőrök, akik képviselik Békés megyét a szeptemberben tartandó országos döntőn. A versenyzők közül járőr-gépkocsivezető kategóriában 18-an neveztek, míg karos forgalomirányításban 11-en indultak.

Először mind a két kategória indulói egy szakmai kérdésekből és KRESZ feladatsorokból álló tesztlapot töltöttek ki a Petőfi Művelődési Központban, ezt követően került sor a gyakorlati feladatokra.

A járőr-gépkocsivezetők részére egy nehezített, ügyességi pályát alakítottak ki a piactéren. Itt elsősorban nem a versenyzők gyorsaságát, hanem a vezetéstechnikai tudását tesztelték a szervezők. A mezőnyben két orosházi rendőr, Saitz Dániel és Gál Gabriella is ott voltak.

Amíg a piactéren az autósok köröztek, addig a Huba utca és a Rákóczi út kereszteződésében zajlott a karos forgalomirányítók versenyeztek. Két zsűritag értékelte azt a hat percet, amit a forgalmas kereszteződésben töltöttek a rendőrök.

– Figyelték a forgalom dinamikáját, hogy milyen szabályosan végzik a dolgukat, hogyan irányítják vagy éppen nem a gyalogosokat, hogyan veszik észre a szabálytalanságokat – avat be a részletekbe Kis Rozália főhadnagy, az Orosházi Rendőrkapitányság közlekedésbiztonsági előadója.

A résztvevők közül voltak többen is olyanok, akik első ilyen megmérettetésükön vesznek részt. Ilyen volt az orosházi őrmester, Ruszkai Renáta is, aki hét héttel ezelőtt állt először kereszteződésben.

– Nagyon izgultam. Az elméleti tesztnél még nagyon érződött, hogy kezdő vagyok és nincs elég tapasztalatom. A forgalomirányítás szerintem jól sikerült, volt egy két nehezebb szituáció. Igyekeztem úgy felfogni, mintha ez csak egy újabb gyakorlás lenne – fogalmazott az orosházi rendőr.

Archív fotó: Horváth Bence

Egy korábbi cikkünkben nyilatkozta azt Ruszkai Renáta, hogy szeretne a dobogón végezni. A verseny után annyival egészítette ki, hogy akkor se szomorkodik ha ez végül nem lesz meg. Az eredményhirdetésen végül kiderült, hogy az ötödik helyen zárt, Kis Rozália pedig büszke erre az eredményre.

– Nagyon jó verseny volt. A karos forgalomirányítás a szívemhez nőtt. Hárman teljesen kezdők voltak és mindannyian megállták a helyüket. Amennyiben ezt továbbra is ilyen hozzáállással, otthon sokat gyakorolva és tanulva másoktól folytatják a forgalomirányítást, akkor én már nyertem – tette hozzá mosolyogva Kis Rozália.

Eredmény:

Járőr-gépkocsivezetők:

  1. Képíró Bence (Békés Megyei Rendőr-főkapitányság)
  2. Bálint Bence (Gyulai Rendőrkapitányság)
  3. Sin Attila (Biharugra Határrendészeti Kirendeltség)
  4. Horváth Milán (Békéscsabai Rendőrkapitányság)
  5. Bauer Zoltán (Lőkösházi Rendőrkapitányság)

Karos forgalomirányítás:

  1. Medve István (Gyulai Rendőrkapitányság)
  2. Szendrei Bálint (Szeghalmi Rendőrkapitányság)
  3. Lipták Brigitta (Békéscsabai Rendőrkapitányság)
  4. Pántya Tamás (Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság)
  5. Ruszkai Renáta (Orosházi Rendőrkapitányság)

Kiemelt kép: police.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.