- hirdetés -

Jelentős napra virradt a Kodolányi János Egyetem mintegy hetven végzős diákja. Elérkezett számukra az idő, amikor számot kell adni felkészültségükről. Az államvizsga azonban nem csak az ő számukra jelentős állomás.

Dr. Malatyinszki Szilárd egyetemi docens, oktatási központ igazgató elmondta, az egyetem számára legalább olyan fontos a vizsga, mint a diákoknak.

Dr. Malatyinszki Szilárd oktatási központ igazgató (Fotó: Horváth Bence)

– Most kiderül az, hogy mit tanítottunk, jól tanítottuk-e és sikerült-e azokkal a módszerekkel átadni a tudást a fiataloknak, amivel rendelkezünk. Elmondhatom, hogy eddig úgy tűnik, igen. Az elmúlt négy napban négy szakmában adtak számot tudásukról a diákjaink. Gazdálkodás-menedzsment, turizmus-vendéglátás, emberei erőforrás, illetve pedagógus hallgatóink is vizsgáznak. Több, mint hetven diák vizsgázik itt Orosházán. Büszke vagyok rá, hogy az egyetem egyre inkább betölti térségszervező funkcióját, és örülök annak, hogy ezek a fiatalok nagyrészt helyben maradnak, itt segítik a gazdaságot, az oktatási intézményeket és azt látom, hogy az orosházi cégek is egyre inkább büszkék arra, hogy itt egy egyetemi campus működik – foglalta össze dr. Malatyinszki Szilárd.

Itt már mindent tudni kell (Fotó: Kovács Lajos)

Az igazgató hozzátette, az egyetem is egyre inkább együttműködik a város intézményeivel. Nem csak a középiskolákkal, de az általános iskolákkal, sőt óvodákkal is. Épp a napokban fejeződik be az a bejárás, melynek során eldöntik, hogy az evangélikus óvoda gyermekeit hogyan tudják befogadni arra az időre, míg az óvoda épületének felújítása zajlik. Mint mondta, büszkék arra, hogy óvoda is fog működni náluk és közösen, együtt, a város oktatási céljaira tudják ezt az épületet használni.

Tanulás az utolsó pillanatig (Fotó: Kovács Lajos)

Az államvizsgára várakozók izgatottan olvasták – még az utolsó pillanatokban – a tételsorokat, próbáltak még néhány információt megjegyezni, hátha épp ez lesz a fontos a vizsgán. Papp Gábor pedagógusként jelentkezett a Kodolányira. Mint elmondta, természetesen izgul.

– Kicsit izgatott vagyok, de szerencsére a konzulensem, illetve az itt tanító tanárok mindannyian nagyon jól felkészítettek minket erre a vizsgára. Mindenben segítettek, valószínűleg a vizsgán sem lesznek szőrös szívűek. Szóval remélem, hogy izgalom ide, vagy izgalom oda, nem lesz gond – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.