- hirdetés -

Rendhagyó körülmények között tartották meg tegnap a református iskola évzáró ünnepségét. A rendkívüli meleg miatt a diákok a tantermeikben hangszórón keresztül hallgathatták meg az igazgatói és iskolalelkészi beszédeket, amelyek a tanári szobában hangzottak el.

A június 20-ai évzáró ünnepségre érkező szülők a folyosókon és az ebédlőben foglalhattak helyet, itt is több hangszóró biztosította, hogy senki se maradjon le a búcsúzás szavairól, és a kitüntetett diákok névsoráról. A rendezvényen részt vett Bojtor István alpolgármester, az Oktatási Kerekasztal elnöke is.

– Imádságaink és hálaadásaink segítettek el bennünket a mai naphoz – fogalmazott beszédében Víghné Pintér Lilla igazgató. – A 181 tanítási napunkra visszatekintve elmondhatjuk, hogy egy nagyon hektikus tanévet tudhatunk magunk mögött. Dolgoztunk, küzdöttünk a céljainkért, mert tudjuk, hogy csak a befektetett munka hozza meg gyümölcsét. Ebben a tanévben is megtettünk mindent azért, hogy fejlődjünk, eredményekhez jussunk. Sokszor volt, hogy azt hittük, túl vagyunk a nehezén, de újabb kihívás jött. Többször éreztük, hogy csak evickélünk az élet, az iskola aktuális fordulatai között. Miután eltűntek a maszkok, és alábbhagyott a pandémia félelme, belépett a háború kegyetlen valósága. Nehéz volt ezt ép ésszel, megfelelő higgadtsággal kommentálni, magyarázni a riadt gyerekeknek, de segített a keresztényi mivoltunk, a tudásunk és a szülői támogatás.

Víghné Pintér Lilla hozzátette, mindezeken túl is több tragédiát át kellett élniük ebben a tanévben, elveszítették egy nyolcadik osztályos diákjukat, és három tanítványuk szülőjét is. Bízik benne, hogy mint ahogyan a mesékben is három próbatétellel kell megbirkóznia a hősnek, úgy nekik sem lesz több hasonló kihívásuk a jövőben.

Az igazgató beszédében a megpróbáltatások után a szép, gazdag, boldog napokra tért át, büszkén számolt be az iskola 4,6-os tanulmányi eredményéről. Az osztályfőnökök 150 kitűnő bizonyítványt osztottak ki az évzáró ünnepségen, amely mellé könyv, oklevél és cirkuszlátogatásra jogosító kupon is járt a gyerekeknek.

Egymás mellett a díjazott 8. osztályos diákok

A nyolc éven át kitűnő tanulmányi eredményt hozó Kiss Balázs, Papp Zsanett és Benkő Flóra külön dicséretet kapott, akárcsak Frák Alexandra és Mészáros Zsuzsanna, akik nevelőtestületi dicséretben részesültek. Polgármesteri elismerést vehetett át három diák a tanulmányi versenyeken elért eredményeikért és közösségi tevékenységeikért, Benkő Flóra és Mészáros Zsuzsanna 50 ezer forintos ajándékutalványban, Kiss Balázs pedig 10 ezer forintos könyvutalványban részesült. Az iskola mecénása, dr. Hajdú Mihály a Szülőföldünk Alapítvány keretében minden évben 50 ezer forintot ajánl fel annak a tanulónak, aki az általa összeállított feladatlapot a legjobban írja meg. Idén ezt a díjat is Benkő Flóra érdemelte ki.

Miután a tanári szobában megtörtént a díjak átadása, a gyerekek a saját osztálytermeikben átvették bizonyítványaikat, majd búcsút vettek az iskolától egészen augusztus végéig, a következő tanév évnyitó ünnepségéig.

Fotók: Horváth Bence

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.