- hirdetés -

Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulói búcsúztak iskolájuktól, tanáraiktól június 18-án. A két osztályból, összesen negyvenhét diák kapta meg tarisznyáját.

A ballagás előtt osztálytermeikben fogadták családtagjaikat, barátaikat a végzős osztályok. Délelőtt tíz órakor pedig megszólalt az utolsó csengő az iskolában a nyolcadikosok számára. Ezután a ballagások hagyományát folytatva utoljára járták körbe az intézményt, és búcsúztak el az iskola előtt álló Eötvös-szobortól.

A tanulók az ünnepi díszbe öltöztetett sportcsarnokba vonultak, ahol az általuk kiválasztott zenére foglalták el helyüket. Majd az iskola zászlajának ünnepélyes bevonulása következett. Almási Gyula, az Eötvös Iskola pedagógusa kezdte a beszédeket, amelyben átadta az intézmények igazgatóinak jókívánságait a ballagó osztályok számára.

– Befejeztétek általános iskolai tanulmányaitokat. Útjainak most elválnak, de hiszek benne, hogy ismét keresztezni fogják egymást. Lesz idő, amikor nosztalgiával gondoltok vissza az eötvösös évekre. Bízom benne, hogy számotokra csupa szépet és jót tartogat a jövő és a középiskolai évek – búcsúzott Korcsok Mariann, igazgatónő.

A hetedikes diákok ezután az úti cipók átadásával és néhány útravaló üzenettel köszöntek el a ballagó osztályoktól. Majd a nyolcadikosok búcsúztak tanáraiktól és köszönték meg a támogatást szüleiknek. Osztályfőnökeiknek pedig egy-egy virágcsokorral hálálták meg a törődést és odafigyelést, amelyet az évek alatt kaptak.

A ballagási műsor keretein belül „Ilyenek voltunk” címmel a nyolcadik osztályosok videóit vetítették le. Ebben első osztálytól kezdve emlékeztek vissza mindenre, amely az Eötvös Iskola falain belül történt velük, az osztálykirándulásokra, a különböző programokra, tanáraikra. A rövidfilmekben Csonka András, színész is elküldte jókívánságait, valamint a gyerekek jövőbeli énjüknek is hagytak egy-egy üzenetet. „Akikre büszkék vagyunk” címmel a végzős tanulók közösségért végzett munkáját, és versenyeredményeiket is kiemelték.

A nyolcadik osztályosok nevében, az iskola zászlajára Pipis Zsombor tűzte fel a szalagot, ezzel folytatva a hagyományt és képviselve a 2014-2022-es évfolyam végzős osztályait.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.