- hirdetés -

Dróntanfolyamot indítottak 16 éven felülieknek a Kossuth iskolában. Az érdeklődők az elméleti tananyag elsajátítása mellett a gyakorlatban is kipróbálhatták a járműveket.

Maga a tanfolyam egy társadalmi felelősségvállalás eredményeként jött létre. Az orosházi Németh Imre Alapítvány ugyanis a közelmúltban ismét elnyerte az InnoMax Díjat, mellyel tovább fejleszthette eszközparkját. A drónokkal való foglalkozást három délutánra tervezték, a program június 9-én vette kezdetét és június 23-án fog véget érni.

A jelentkezők az elméleti ismeretek elsajátítása mellett pedig gyakorlati szinten is kipróbálhatják a drónt. A foglalkozásokat Mészáros Melinda, a GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium pedagógusa tartja, valamint Kappán József, aki még korábban jelezte, hogy szívesen beszállna az oktatásba és a gyakorláshoz is biztosít eszközöket.

– Én magam 3 éve kezdtem el drónokkal foglalkozni, de hamar megtetszett, végigjártam vele a saját utamat és most ezért is próbálok segíteni a tanfolyam résztvevőinek, hogy elkerüljék az ezzel járó buktatókat és könnyebben teljesíthessék a feladatokat – árulta el Kappán József.

Mészáros Melinda elmondta, hogy a tanfolyam elvégzésével egy A1/A3-as jogosítványt tudnak szerezni, amivel az egész Európai Unió területén vezethetnek drónt, a tanfolyam célja és lényege, hogy megszerezzék az ehhez szükséges ismereteket. Hozzátette, ügyesek a tanítványok, látja rajtuk az érdeklődést, igyekeznek mindig szakmai kérdéseket feltenni.

Egyikük, Kiss Ferenc Telekgerendásról érkezett. Korábban is érdekelte már a téma, sőt többször ki is próbálta már a drónozást, amikor még nem volt szabályozva.
– Azóta azonban eltelt 6-8 év és mivel én mezőgazdasági gépalkatrészekkel foglalkozom, így a munkámhoz is egy kitűnő kiegészítésnek gondoltam ezt a tevékenységet, illetve tapasztalatszerzést.

Hallottam korábban erről az intézményről és nagyon örülök, hogy csatlakoztam, hiszen mindenki kedvesen fogadott, jól át tudják adni a tudnivalókat és ugye a gyakorlati rész sem egy utolsó szempont – mesélte.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.