- hirdetés -

Természettudományos Robotika Tábort indít a RoboKaland az ország különböző pontjain. Orosházán július 18. és 22. között vehetnek részt a programokon az érdeklődő gyerekek. Az idei évben középiskolások számára is lehetőséget adnak a bekapcsolódásra. A tábor nagyszerű lehetőség arra is, hogy gyakorlati segítséget nyújtsanak a gyerekek tanulmányaihoz.

A RoboKaland az első és egyetlen olyan alkotóműhely, ahol kidobásra szánt elektronikai hulladékokból új dolgokat építenek. Már a 6-8 évesek is gravitációs kísérleteket végeznek, fraktál dimenziókat számolnak, okos várost, ökokertet programoznak. Küldetésük, hogy egy élhetőbb bolygót, feltalálókat hagyjanak maguk után.

A tábor foglalkozásain 10-15 szakmát ismerhetnek meg a gyermekek játékos, érdekes kísérletekkel. Számos cég és vállalat is jelen lesz, akik interaktív formában mutatják be tevékenységüket. A gyermekek ipari robotokat programozhatnak, mezőgazdasági drónokat próbálhatnak ki, megismerhetik a megújuló energiákat. Emellett saját tárgyakat, kütyüket is készíthetnek, amelyeket haza is vihetnek a nap végén – tudtuk meg Gajdács Krisztiántól és Gajdács-Leszkó Georginától.

A napi háromszori étkezés és minden egyéb költség benne van a tábor díjában. Jelentkezni ezen az űrlapon lehet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.