- hirdetés -

Hosszú idő után végre ismét közös, önfeledt pillanatokat élhettek át az Egységes Szociális Központ Reménység Klubjának dolgozói és ellátottjai, akik június 15-én egy közös nyílt napot tartottak. A program során az Egészségfejlesztési Iroda segítségével különböző egészségügyi vizsgálatokon vehettek részt, a jó hangulatról Samu Ernő előadóművész gondoskodott.

A koronavírus-járvány és a korlátozások a Egységes Szociális Központ Reménység Klubjának életére is rányomta bélyegét, hiszen az elmúlt két év során sokkal kevesebbet találkozhattak egymással az intézmény munkatársai és ellátottjai. Június 15-én viszont végre önfeledten szórakozhattak egy közös nyílt nap keretében.

A klub tagjait ezért a köszöntő beszédek során is arra biztatták, hogy élvezzék a szép, napsütéses nyári napot és érezzék jól magukat.
– A mostani egy felszabadult pillanat az életünkben, az elmúlt két évben nem nagyon adatott meg, hogy ilyen szép létszámmal összejöjjünk, a járvány igencsak megkeserítette mindannyiunk életét.

Épp ezért itt az ideje, hogy az Egészségfejlesztési Irodával közösen, illetve a már karácsonykor is pazar hangulatot varázsoló Samu Ernő előadásával, egy helyben készült finom bográcsossal, majd az adrenalin felpörgetése érdekében egy tombolasorsolással elfelejtsük ezeket a nehéz hónapokat, amik mögöttünk vannak és pozitívan, bizakodóan tekintsünk a jövő elé – mesélte Szőke Csilla, a klub szakmai koordinátora.

A rendezvényen részt vett Dr. Medgyesi Erzsébet, a rákóczitelepi körzet háziorvosa is. Szőke Csilla elmondta, vele az ellátotti kör miatt különösen szoros a kapcsolatuk, bármikor bármit kérnek tőle, ő mindig készséggel segít nekik. A klub a kórház egészségfejlesztési irodájával is hosszú évek óta együttműködik, az iroda munkatársai kéthetente járnak ki Rákóczitelepre különböző témákban előadásokat tartani.

Ezúttal különböző mérési lehetőségekkel vártak a klubtagokat, a részleteket Szpisjak Brigitta irodavezető és rekreációs szervező ismertette.
– Volt vérnyomásmérési lehetőség, testösszetétel mérés, megtudhatják az idősek mi az, amire esetleg jobban oda kell figyelniük. A testi egészség mellett a mentális egészségre is szerettük volna felhívni a figyelmet, pszichológus kollégánk beszélgetéssel, különböző játékos feladatokkal várta a nap folyamán az érdeklődőket – mesélte.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.