- hirdetés -

Nicolás Muller, azaz Müller Miklós fotóművész képeiből rendeznek kiállítást a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban Budapesten. A képeket 2022. június 16-tól szeptember 4-ig lehet majd megtekinteni, keddtől péntekig 14 és 19 óra között, szombaton és vasárnap pedig 11 és 19 óra között.

Müller Miklós 1913-ban született Orosházán, majd a második világháború előtt, zsidó származása miatt emigrálnia kellett. Ausztriában, Olaszországban, Franciaországban, Portugáliában is járt, végül Spanyolországban telepedett le. A kiállítás az egész életen át tartó utazását, ennek tájait, helyszíneit jeleníti meg. A tárlatot százhuszonhat kép alkotja, amelyek 1936 és 1967 között készültek, és amelyek többsége kiadatlan volt ez ideáig. A fotókat lánya, Ana Muller találta meg, amikor bezárt a madridi Muller Studio – írja a capacenter.hu.

A június 15-én induló tárlatot szerdán, 18 órakor nyitják meg, ahol köszöntőt mond a Budapesti Cervantes Intézet igazgatója, Javier Valdivielso és Spanyolország nagykövete, Fernández de Córdova. A kiállítás kurátorai José Ferrero Villares, Claudia Küssel, és Müller Miklós lánya, Ana Muller. A fotókat már Madridban, Lisszabonban és Párizsban is megtekinthették az emberek.

Kiemelt kép: Nicolás Muller: Nicolás Muller Samuval (önarckép). Tanger, Marokkó. / Nicolás Muller with Samu (self-portrait). Tangier, Morocco / Nicolás Muller, con Samu. (autorretrato) Tánger, Marruecos, c. 1942 ©Ana Muller Gyűjtemény / Ana Muller Collection / Fondo Ana Muller

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.