- hirdetés -

Sok szülőnek okoz fejtörést gyermeke nyári felügyeletének megoldása. A dolgozó édesanyáknak és édesapáknak gyakran nem kevés munkát igényel ennek megszervezése. A városban sétáló anyukákat arról kérdeztük, ők hogyan birkóznak meg a feladattal.

– Három gyermekem van, Luca negyedikes, Zsombi harmadikos lesz majd ősszel, Zsuzsi pedig szeptemberben kezdi az ovit – kezdte Horváth-Szép Anikó.

– Bízom benne, hogy a két nagyot felveszik majd az Eötvös napközis táborába. Néhány éve voltak már napközis táborban, akkor a Vörösmartyban szervezték meg azt, és a gyerekek nagyon jól érezték magunkat abban az öt napban. Tudom, táborok tekintetében van választék bőven, de fizetősbe nem tudjuk adni őket, mert azok nagyon sokba kerülnek. Nehéz, mert a párom is és én is dolgozunk. Van egy presszónk itt Orosházán, és ha ő hazaér, én már megyek is, mert munka mindig van. Épp ezért a gyerekek mamája is gyakran besegít, nélküle még nehezebb lenne megoldani a nyári szünetet – mondta Anikó.

– Nekem nagy szerencsém van, hisz otthon dolgozom – mesélte Tóth Anett.

– A vállalkozásomat a kislányom mellett is tudom működtetni, mivel online kereskedelemmel foglalkozom, és azt ő is nagyon élvezni. Segít kipakolni a rendeléseket, örömmel szelektálja, válogatja az érkezett holmikat. Emellett műkörmösként is dolgozom, de csak akkor vállalok vendéget, ha már a párom otthon van. A nagyszülők is dolgoznak még, úgyhogy ők nem tudják vállalni a kislányunkat, de nem gond, megoldjuk mi, úgyhogy jól fog telni idén is a nyár. Már oviba sem járunk, erre az egy hétre már nem akartam vinni a közös nyaralásunk után, úgyhogy most már otthon vagyunk. Szeretünk együtt lenni, és úgy érzem, a gyermekem ott van a legnagyobb biztonságban, ahol én vagyok – tette hozzá Anett.

– Két gyermekem van, a nagyobbik egyetemre készül, idén érettségizett, a kisebbik pedig 9 éves – mesélte Nagy-Gáspár Ildikó.

– Mi a nagymamák segítségével oldjuk meg a nyár egy részét, ők felváltva vigyáznak a kisfiamra. Igazság szerint ilyenkor a szünetben sokat vagyunk távol Orosházától, szeretünk nyaranta együtt utazgatni, kirándulni. Ez az időszak nálunk inkább a pihenésé, sokat dolgoztak egész évben a gyerekek is, és mi is. A nyaraláson együtt az egész család, egyelőre még a nagy fiunk is jön velünk. Nagyon remélem, hogy ez jövőre is így lesz még – jegyezte meg Ildikó.

– A kislányom most ballagott el az oviból, így nem könnyű a helyzet – mondta Kovács Nóra.

– Július 25-ig még járni fog óvodába, de azért utána még ott van egy egész hónap az iskolakezdésig. A táborokhoz szerintem még kicsi, így augusztusban az édesapám segít majd, pontosabban ő dolgozik, így az élettársa fog majd vigyázni a kislányomra. Heti egy-egy nap szabadnapot én is igyekszem kivenni, ilyenkor majd csavargunk, elmegyünk együtt strandra, állatkertbe. Hamarosan meglesz a jogosítványom, aztán még könnyebb lesz az utazás. Tervezzük, hogy felmegyünk Pestre megnézni a Tropicariumot. Szeretnénk, ha a nyárba sok élmény és sok pihenés is beleférne. Kisgyermekes szülőként ez nem egyszerű, de megtesszük, amit lehet – zárta Nóra.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.