- hirdetés -

A kardoskúti iskola újranyitására gyűjtenek a helyiek, ennek kapcsán nyílt babakiállítás a település művelődési házában.

Összesen több mint 100 különleges baba díszíti a kardoskúti művelődési ház kiállítótermét. Két gyűjtő, Geiszt József Tiborné és Nagyné Szöllősi Teréz tárta értékes és szép darabjait az érdeklődő szemek elé. A tárlat jótékonysági célt szolgál, az itt elhelyezett adománydobozban gyűlő pénzt a kardoskúti általános iskola újraindítására fordítják majd.

– Körülbelül 12 éve kezdtem el babákat vásárolgatni, de akkor még nem volt olyan komoly ez a gyűjtési vágy, mint manapság – mesélte Nagyné Szöllősi Terike. – Kiskoromban is imádtam a babákat, emlékszem, már udvarlóm volt, mikor édesanyám rám szólt: „Terike, most már tedd el őket!”. De később sem tudtam ellenállni egy-egy szép babának, sokszor azért vettem meg némelyiket, mert egyszerűen sajnáltam. Volt, amelyiket a szemétteleptől mentettem van. Megtanultam, hogyan kell kicserélni a kezüket, lábukat, ha szükséges, hogyan lehet rendbe hozni a hajukat és aruhájukat. A kisunokám, Zsanka is nagyon szereti őket.

Terike ezzel a kiállítással igyekszik támogatni a kardoskúti általános iskola újraindítását. Fontos ez a számára, hisz a gyermekei is itt jártak iskolába. Azt vallja, ha egy településnek van saját iskolája, jobban fognak kötődni hozzá a fiatalok.

A településen élők a babakiállítás mellett egy bállal próbálnak hozzájárulni a kardoskúti általános iskola épületének felújításához.

– Nagyon örülnénk, ha a 2022/2023-as tanévtől újraindulhatna felmenő rendszerben az általános iskolai oktatás alsó tagozaton. Ezért is szerveztük meg a jótékonysági bálunkat, amelyet június első szombatján tartunk – mesélte Vargáné Neller Borbála közművelődési szakember. – Az önkormányzat igyekszik minél nagyobb támogatást nyújtani az újraindításhoz, de még sajnos így is sok választ el minket a 25-30 millió forintos bekerülési költségtől. A bálnak köszönhetően bárki támogatja kezdeményezésünket. Köszönjük mindenkinek, aki segít célunk elérésében.

A babakiállításra minden érdeklődőt és adományozni vágyót szeretettel várnak egészen június 14-éig.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.