- hirdetés -

Óvodákban, általános- és középiskolákban tanító pedagógusok több évtizedes munkáját ismerték el június 3-án a Petőfi Művelődési Központban. A Szokolay Sándor-teremben tartott rendezvényen idén is díjjal köszönték meg az orosházi intézmények pedagógusainak türelmét, hivatástudatát és példamutatását.

Egy remek tanárral eltöltött egyetlen nap többet ér, mint 1000 évnyi szorgalmas tanulás – ezzel az idézettel indult útjára június 3-án a Petőfi Művelődési Központban az idei év pedagógusnapi ünnepsége. A vendégek köszöntését követően a város napköziotthonos óvodájának növendékei szavaltak verset a jelen lévő pedagógusoknak, majd Dávid Zoltán polgármester köszöntötte a megjelenteket.

A polgármester örömét fejezte ki, hogy végre ismét találkozhattak, hogy a járvány okozta nehéz időszakot követően végre újra együtt, közösen ünnepelhettek. Mint mondta, megéltük azt az elmúlt időszakban, hogy csendesek voltak az iskolák, üresek a termek és online kellett a pedagógusoknak oktatniuk a tananyagot, bízik benne, hogy ebben sosem lesz többet részük.

Ez az időszak csupán arra volt jó, hogy tudatosuljon bennünk, milyen fontos a pedagógusok munkája, személye, személyes jelenléte.
– Most már újra az iskola a tanulás helyszíne, az óvoda a nevelésé, itt azonban a gyerekek egy közösség részévé is válnak.

A legszebb, legpatinásabb iskola is csak keret lehet, tartalommal a pedagógus tölti meg. Ő az, aki példaként áll előttünk, aki biztos pont a gyermek számára, akire évtizedek múlván visszagondolunk, hogy milyen fontos leckét adott nekünk. És ami talán a legfőbb: a pedagógus az, aki a jövő kulcsát a kezében tartja, azáltal, hogy a gyermekeinket neveli, oktatja – tette hozzá a polgármester.

Ezután következtek az esemény legfontosabb pillanatai, a díjak, elismerések átadása.

Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetésben részesült:
Bodnár Sándor Istvánné
Kovácsné Jámbor Tünde
Mikó Zsuzsanna
Dr. Blahó János
Csiffári Mária

Ruhmann Imréné-díjban részesült:
Bazsali Sándorné

Ezen kívül Lénárd Lászlóné az emberi erőforrások minisztere által a köznevelési ágazatban adományozható elismerésben, Németh László-díjban részesült és azt a héten Budapesten személyesen vehette át.

A rendezvény végül a Melodika Projekt koncertjével zárult.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.