- hirdetés -

Július 8-ig van lehetőségük átgondolni az 2022-es általános felvételi eljárásba jelentkezőknek, hogy mi lesz az a végleges sorrend, amelyben a kiválasztott felsőoktatási intézményeket szeretnék megjelölni. Egy alkalommal még van lehetősége mindenkinek a változtatásra. Válaszd azt az egyetemet, ahol te vagy a legfontosabb!

Az egyetemek sorrendjén csupán egyszer van lehetőség módosítani, így érdemes alaposan megfontolni a döntést.

Vigyázat! Ha egyszer véglegesíted a változtatást, visszavonásra már nem ad lehetőséget a rendszer, ezért javasoljuk, hogy többször is ellenőrizd le, amit beírtál!

A FOLYAMAT…

•             Kizárólag a már korábban megjelölt intézmények és képzések, valamint azok finanszírozási formája variálható, új hozzáadására nincs lehetőség.

•             A határidőhöz – JÚLIUS 8-ához közeledve – a felvi.hu felülete fokozottan terheltté válik, ami miatt lassulhat a feldolgozási, ügymeneti idő, ezért azt tanácsoljuk mindenkinek: ne hagyja a véglegesítést az utolsó pillanatra.  

•             A változtatást a felvi.hu-n belül, a „Sorrendmódosítás” menüben lehet megtenni. Itt a felbukkanó nyilakkal tudod a pályázott iskolák és a szakok sorrendjét alakítani. A mentés gombbal küldheted el a kérelmet, de ne dönts elhamarkodottan: ezt követően már nem lehet variálni.  

•             A dokumentumpótláshoz hasonlóan, ez esetben is jóváhagyási idővel kell számolni. A folyamat, a „Kérelmek” menüpontban nyomon követhető.

•             Egészen az adminisztrációs eljárás végéig, a rendszer a régi sorrendet fogja alapértelmezettként mutatni a profilodban, pánikra azonban semmi ok, ez a megjelenítés automatikusan igazodik az új beállításaitokhoz, ahogy megtörtént a jóváhagyás.

•             A jelentkezés visszavonása nem számít bele ebbe az egy alkalomba. Amennyiben úgy döntesz, hogy egy adott szakot egyáltalán nem jelöltök meg, kitörölhetitek. Újat viszont nem írhattok a helyére! 

NEM KÖTELEZETTSÉG, CSAK EGY LEHETŐSÉG…

Az egyetemek megjelölt sorrendje alapján oda nyersz majd felvételt, ahová elég pontszámod lesz. 

Az intézményeken felül, még lehetőséged van a választott képzés formáján is változtatni. Például a duális képzést az első helyre tenni, vagy ha államilag finanszírozott szakra jelentkeztél, most beadhatsz még költségtérítéses opciót is. 

A sorrendmódosítás nem előírás, nem az eljárás elengedhetetlen eleme, hanem egy egyéni önbírálat, szubjektív vélemény, preferencia alapján történő állásfoglalás. Ezt a lépést nem minden esetben ajánlott megtenni. 

Természetesen elképzelhető eset, hogy meggondoltad magad azzal kapcsolatban, hogy melyik egyetemre vagy melyik képzésre szeretnél menni továbbtanulni. Ennek okai nagyon különbözőek lehetnek. 

•             Nyílt napon, EDUCATIO kiállításon vagy személyes keretek között szerzett pozitív vagy negatív tapasztalat.

•             A felvételi követelményekből számított pontszám értékének változása, például egy jól sikerült bizonyítvány vagy egy elrontott érettségi vizsga miatt. 

•             Elhalasztott külföldi továbbtanulás, ha inkább élnél az ERASMUS lehetőségével.

Ami nagyon fontos, hogy a döntést TE hozd meg. Azt az intézményt jelöld meg elsőként, ahová a legszívesebben járnál.

Hallgasd meg szüleid, barátaid, tanáraid tapasztalatait és tanácsait, de a saját igényeid szerint dönts.

Vedd a kezetekbe a saját jövődet, és ha úgy érzed módosítanod kell, tedd meg! 

3 ÉRV, AMIÉRT A KODOLÁNYI JÁNOS EGYETEMET ÍRD ELSŐ HELYRE:

1.      NEM CSAK EGY NEPTUN KÓD VAGY!

Magyarország elsők között alapított – a közelmúltban 30. születésnapját ünneplő – magánegyetemén, partnerként tekintenek rád.

Odafigyelnek hallgatóikra, segítséget biztosítsanak egyéni céljaik elérésre, arra törekedve, hogy a diploma megszerzéséig vezető út

élményekkel, a közösségben eltöltött feledhetetlen pillanatokkal legyen kikövezve. 

Hisznek benne, hogy egy inspiráló, barátságos, stresszmentes közegre és a gyakorlatba könnyen átvezethető tudásra egyaránt szükség van

ahhoz, hogy motivált, gondolkodó, emberi és piaci szempontból egyaránt értékes diplomásokat kaphasson a világ. 

A KJE-n minden lehetőség adott ahhoz, hogy ’EGYÜTTVALÓRAVÁLTSUK’! 

2.      KISCSOPORTOS ÓRÁK ÉS MENTOROK

A Kodolányi oktatói személyre szabott mentorprogram keretében támogatnak.

A személyes kapcsolattartás alapfeltétel. A dedikált mentorok, egyfajta osztályfőnökként mindenben a segítségedre lesznek, akkor is, ha az ott töltött évek alatt már dolgozol, esetleg élsportoló vagy. 

Szerintük, az egyetem feladata nem csupán az, hogy a diplomáig elkísérjen, hanem az, hogy felkészítsen az életre, és megtartó közösségként akár a későbbiekben is része legyen a mindennapjaidnak. Ezt a célt szolgálja az iskola karriertámogatása, illetve azok a céges együttműködések, amelyek már az egyetemi évek alatt munkalehetőséget kínálnak hallgatóiknak.

3.      AKTÍV HALLGATÓI ÉLET 

A hallgatói önkormányzat tagjai mindent megtesznek annak érdekében, hogy szaktól és évfolyamtól függetlenül, az egyetemi polgárok mindig jól érezzék magukat.

Tematikus heteket szerveznek, ahol közvetlenül megismerhetik a fiatalok a választott szakterületeik piaci képviselőit, beszélgethetnek a szektorok neves képviselőivel.

Szakmai webináriumokat tartanak, online és jelenléti workshopokat rendeznek. 

Évente többször is szórakozni invitálják hallgatóikat. Kiemelt eseményeik az ORIGO napok nevet viselő gólyatábor, a gólyabál, a szemeszternyitó, a szezonális halloween-i és karácsonyi bulik, a kollektív filmestek, a sítábor, valamint a sportnapok. 

Legyél részese te is a 30 éves Kodolányi János Egyetem baráti közösségének, ahol egyedülálló oktatási módszer segítségével, rugalmas feltételek mellett végezheted el tanulmányaidat.

3 helyszínen, 12 alap – és 3 mesterszakkal, szakirányú továbbképzésekkel továbbá akkreditált közép- valamint felsőfokú nyelvvizsga lehetőségekkel várnak! 

Bepillantanál mindennapjainkba? Informálódnál? Belekóstolnál a hamisítatlan egyetemista életérzésbe? 

Kattints honlapukra, közösségi oldalaikra! 

https://www.kodolanyi.hu/felveteli/

https://www.instagram.com/kodolanyiegyetem/

https://www.facebook.com/kodolanyi/

 MIKOR TUDOD MEG, HOGY FELVETTEK-E?

A felvételi ponthatárokat várhatóan július 22-én hirdetik ki, ami azt jelenti, hogy aznap kiderül, felvettek-e valamelyik egyetemre. Ezután augusztus 5-ig mindenkinek elküldenek egy úgynevezett besorolási döntésről szóló határozatot, amelyben megállapítják, melyik szak esetében értétek el a szükséges ponthatárt.

Sok sikert kívánunk! Hozd meg a számodra legjobb döntést!

#Együttvalóraváltjuk

#Diplomakarnyújtásniyra

#Felvételi2022

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.