- hirdetés -

A városalapítási ünnepségen az orosházi mezőgazdaságért végzett tevékenysége elismeréséül Mokry Sámuel díjjal tüntették ki Kutni József ügyvezetőt.

Kutni József nemcsak a város mezőgazdaságáért, de gazdasági helyzetének javításáért is sokat tett és tesz jelenleg is. Az Orosházi Baromfifeldolgozó Vállalatnál kezdte pályafutását, majd számos társaság alapító tagja, ügyvezetője.

Mind a Green-Divízió Kft. termeltetésében, mind az Anser-Branch Kft. szürke liba törzsállományát illetően, mind a Pannon Fine Food Kft. minőségi baromfifeldolgozási technológiájának kialakításában a legmodernebb, leginkább innovatív módszerek bevezetésére törekszik.

Munkáját egész életében elhivatottsággal és odaadással végezte. A szakma országosan elismert, meghatározó szereplőjeként tevékenykedik. Fontosnak tartja, hogy a víziszárnyas termeltetés olyan színvonalú legyen hazánkban, hogy világszerte öregbítse Magyarország és Orosháza hírnevét. Több cégében közel 500 főnek ad munkát, ezzel biztosítva számos család megélhetését. Mint mondja, meglepetésként érte a városi elismerés.

-Őszintén szólva kicsit csodálkoztam, hogy ilyen tekintetben rám gondoltak. El is gondolkodtam, mivel is érdemeltem ki. Talán azért gondolhattak rám, mert a város legrégebbi, ikonikusnak számító termékét, a libamájat visszahoztam a városba és mellette sok embernek adok munkát. Rendkívül megtisztelőnek tartom az elismerést, amelyet a csodás templomi ünnepségen vehettem át – tette hozzá Kutni József.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.