- hirdetés -

Sokan indulnak el külföldre, hogy új életet kezdjenek. De melyik országot válasszuk? Melyik lehet a leginkább nekünk való? Nehéz eldönteni, hol éljük le életünket. Hercz Hajnalka úgy döntött, hogy habár jelenleg Manchesterben él, nem állapodik meg egy országnál, és ha lehet mindenhová ellátogat. Jelenleg 27 ország szerepel a listáján.

Hajnalka Orosházán született, majd az általános iskolát és a gimnáziumot is itt járta ki. Nyolcadik osztályból ballagott, amikor elkezdett érdeklődni a fotózás iránt. A Táncsics Gimnáziumban pedig angol szakra ment, mert már akkor tudta, hogy egyszer külföldön szeretne élni. Ezután Szegedre járt geológus szakra, és elvégzett egy fotós OKJ képzést is.

Amikor aztán dolgozni kezdett látta, hogy nehéz fotósként elhelyezkedni. Elvégzett egy webdizájner tanfolyamot is online, és most is ezzel foglalkozik leginkább. 2014-ben utazott először külföldre, akkor még csak meglátogatni egy barátot Angliában.

– Ez volt az első utazás, amit magam terveztem meg. Ez adott aztán egy önbizalom löketet, és rájöttem, hogy nem olyan bonyolult ez. Ezután az első kiruccanás után, 2015-ben két hetes Európa körútra indultam vonattal, ahol öt országba látogattam el – mesélte Hajnalka.

Hajninak nagyon megtetszett az utazás hangulata, és innentől kezdve nem volt számára megállás. 2016 végén ki is költözött Manchesterbe, ahol az első egy-két évben a pénzgyűjtésre koncentrált. Három évvel később indult útnak ismét. Ha volt egy kis extra pénze, mindig utazásra költötte.

– Nehéz kedvencet választani a helyek közül, ahol jártam. Mindegyik más miatt szép. Portugáliát emelném ki, de csak azért, mert oda folyamatosan visszajárok és az is tervben van, hogy oda fogok költözni. Kicsit elfogult vagyok ezért az országgal szemben, de bármelyik helyre visszamennék, ahol eddig jártam – tette hozzá Hajni.

A mostani nyarat Manchesterben tölti majd, hogy dolgozzon. Ott állandó munkahelyként egy konditeremben vállalt munkát recepciósként. Emellett vállalkozóként is dolgozik. Grafikus dizájnnal foglalkozik, mert ezt bárhonnan tudja csinálni. Weboldalakat, logókat tervez, de Orosháza több végzős osztályának a tablóját is ő valósította meg.

– Mióta én elkezdtem utazgatni azóta látom, hogy mennyivel nagyobb a világ. Van még, amit felfedezhetünk, amit tanulhatunk egymástól. Aki kihagyja ezeket a lehetőségeket ő olyan, mintha csak egy életet élne. Én bármikor elmegyek egy új helyre, akkor olyan, mintha egy külön életbe nyerhetnék betekintést, és ezáltal ezer és egymillió életet élhetek – mondta Hajni.

Egy utazás sok kutatómunkát igényel. Úgy lehet a legjobban felfedezni egy helyet, hogyha utánanéz az ember.

– Máshogy nőttünk fel, de ha tiszteljük egymás kultúráját, akkor minden rendben van. Amikor utazom, mindig igyekszem megtanulni 10-20 kifejezést, amit az adott országban használnak. Legutóbbi Marokkóban arabul beszéltem, amikor csak tudtam – mesélte.

Hajnalka egyre több helyre szeretne eljutni. Mostani tervei között szerepel Róma, Prága és Dánia, de a világ összes országát szeretné egyszer meglátogatni. A huszonhét ország ahol eddig járt pedig: Magyarország, Szerbia, Olaszország, Horvátország, Bulgária, Görögország, Macedónia, Anglia, Belgium, Franciaország, Spanyolország, Németország, Ausztria, Ausztrália, Új-Zéland, Szlovénia, Portugália, Peru, Svédország, Hollandia, Skócia, Wales, Brazília, Marokkó, Románia, Írország és Izland.

Aki szeretné követni Hajni utazásait bekövetheti Instagram fiókját: https://www.instagram.com/hajnihercz/

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.