- hirdetés -

Óriási volt az érdeklődés az orosházi tűzoltóparancsnokság laktanyája iránt. Soha ennyien nem éltek azzal a lehetőséggel, amit a tűzoltóság a gyereknapok alkalmával biztosít. Közel hétszázan látogattak el a Kossuth téri laktanyába.

Tíz órakor nyitotta ki a szertárkapukat az Orosházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság a látogatók előtt, már ekkor sokan érdeklődtek a tűzoltók márciusban átadott, kívül-belül megújult laktanyája iránt. Ez már hagyomány, hogy gyermeknapkor látogatókat is fogadnak a tűzoltók.

– Az elmúlt két évben a pandémia meggátolta, hogy látogatókat fogadjunk, a laktanya felújítása is ebben az időszakban valósult meg. Mindig nagy az érdeklődés, de most komolyabb igény alakult ki az orosháziakban, hogy látni szeretnék, milyen körülmények között telnek a mindennapjaink – fogalmazott Németh László, az orosházi parancsnokság parancsnokhelyettese.

Németh László szerint a gyerekek különösen szeretnek a tűzoltók közelében lenni és erre sok bizonyítékot is kaptunk, amikor ott jártunk. Egymást váltották a különböző szerek volánja mögött, egy pillanatra mindenki tűzoltóvá vált, amikor felvették a sisakot. A fiatalokat kísérő szülőkből – különösen az apukákból – is előhozta a gyereket, amikor a különböző felszereléseket fogták a kezükbe.

Megtudtuk, hogy közel hétszázan éltek a lehetőséggel és látogatták meg vasárnap az orosházi tűzoltókat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.