- hirdetés -

A következő tanévben is elindítja felnőttképzési programját a Békéscsabai Szakképzési Centrum. A programban az iskolák közül a Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium is tevékeny részt vállal.

A részleteket az intézmény igazgatója, Tálas Csaba ismertette.
– Bárkinek ajánljuk a technikum képzéseit, aki betöltötte a 25. életévét vagy már tanult korábban valamilyen szakmát, de úgy döntött, hogy más irányban is kipróbálja magát. Mi több ágazatban is kínálunk lehetőséget azoknak, akik szeretnének egy kicsit változtatni vagy tovább fejlődni – árulta el Tálas Csaba.

A képzési ágazatok közé tartozik a rendészeti és közszolgálati ágazat, amely közszolgálati technikusi képzést nyújt. Az egészségügyi ágazatban kétéves képzésben gyakorló ápoló, 3 év alatt általános ápoló képesítést szerezhetnek a tanulók. Ha valaki a gyakorló ápoló képzést korábban elvégezte, az általános ápolói képzés megszerzéséhez már csak 1 évet kell teljesítenie.

Tálas Csaba, az intézmény igazgatója ismertette a részleteket (Fotó: Horváth Bence)

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján a jelentkezők többsége a gyermekgondozó nevelő, a már említett közszolgálati technikus, vagy a nemrég indult sportedzői képzéseket választja. A munkaerőpiac szempontjából pedig a nyomdászatot és az egészségügyben való elhelyezkedést javasolják a felnőttképzésben gondolkodóknak.

Az intézmény számos stratégiai partnerrel áll kapcsolatban. Békéscsabán belül például a Békés Megyei Központi Kórházzal, a szociális ágazaton belül a bölcsődékkel. A nyomdász tanulók a szakmai gyakorlatot a helyi nyomdákban szerezhetik meg. Az érdeklődők több módon is tájékozódhatnak a képzésekkel kapcsolatban, többek között az intézmény internetes oldalán is elolvashatják az adott szakma részletes leírását.

A Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium elérhetőségei a következők:
https://szentgyorgyi.bszc.hu/site/
szentgyorgyibcsaba@gmail.com
Telefonszámok: +36 (66) 323-022, +36 (66) 323-143, +36 (66) 321-346

Bővebb információ a videóban

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.