- hirdetés -

A következő tanévben is elindítja felnőttképzési programját a Békéscsabai Szakképzési Centrum. A programban az iskolák közül a Kós Károly Technikum és Szakképző Iskola is tevékeny részt vállal. A részleteket az intézmény igazgatója, Lestyánné Hricsovinyi Julianna ismertette.

Az igazgatónő elmondta, mindenkinek ajánlják az intézmény képzési kínálatát, aki piacképes szakmát szeretne szerezni. Néhány képzésnél előnyt jelent a jó kézügyesség. Ilyenek például a fodrász, a kozmetikus, a fotográfus és a faipari szakmák. Azoknak is előnyt jelenthet a képzési kínálat, akik szeretnének szakmát váltani, kiegészíteni tevékenységüket.

– Sok esetben úgy jönnek hozzánk tanulók, hogy már eleve rendelkeznek egy adott szakmával és az adott ágazatban szeretnének még egyet megtanulni. A legnépszerűbbek a már említett szépészeti szakmák, az asztalos vagy a fotográfus képzéseink. Utóbbi esetében ugyanúgy jelentkezhetnek azok is, akik hobbiként tekintenek a szakmára vagy akik profik szeretnének lenni. A legutóbbi országos versenyen is kitűnően szerepeltek hallgatóink, a dobogó mindhárom fokán a Kós tanulója állt – tudtuk meg.

Lestyánné Hricsovinyi Julianna ismertette a részleteket (Fotó: Horváth Bence)

A széles szakmakínálat miatt számos helyi és országos céggel alakítottak ki partneri viszonyt. A céges kapcsolatok biztosítják, hogy a felnőttképzésben a tanulók a legújabb technológiákkal ismerkedjenek meg a gyakorlatban az iskolai elméleti oktatás mellett. Tervben van, hogy a következő tanévtől rövidítik képzéseiket, melyeket a két év helyett egy év alatt végezhetnék el a jelentkezők.  

A Kós Károly Technikum és Szakképző Iskola elérhetőségei a következők:
kos.bszc.hu
kos@bszc.hu
66 328 785-ös telefonszám 16-os melléke

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.